Top 5 alimente pe care ar trebui să le consumi pentru aportul bogat de antioxidanți 

0 Shares
0
0
0

 

Dacă cauți modalități de a crește aportul de antioxidanți din mesele sau gustările tale zilnice ai ajuns la locul potrivit. Antioxidanții sunt importanți pentru protejarea corpului tău împotriva daunelor cauzate de radicalii liberi, iar, din fericire, există destul de multe alimente conțin niveluri ridicate de antioxidanți. În rândurile următoare vei descoperi care sunt cele mai importante cinci alimente bogate în antioxidanți, astfel încât să te poți asigura că primești doza zilnică recomandată din acești compuși puternici și importanți pentru buna funcționare a organismului tău.

 

În primul rând este important să conștientizezi ce înseamnă procesul determinat de alimente bogate în antioxidanți și anume, procesul de protecție a organismului tău în fața daunelor cauzate de radicalii liberi. Radicalii liberi sunt produși de organismul tău și au ca efect direct degradarea celulelor, îmbătrânirea înainte de vreme și dezvoltarea anumitor afecțiuni. Pentru a-ți putea proteja sănătatea în fața acestor efecte ale radicalilor liberi este important să integrezi treptat alimente cu un aport consistent de antioxidanți. În esență radicalii liberi sunt benefici pentru organismul uman însă în cantități normale. Dacă nu consumi alimente bogate în antioxidanți acești radicali liberi au tendința să se înmulțească și să devină o problemă pentru organism.

 

Iată care sunt cele 5 alimente pe care ar trebui să le consumi pentru aportul bogat de antioxidanți!

 

  1. Cafeaua

O cană de cafea pe zi este benefică pentru organismul unui om sănătos, iar cercetările sugerează că până la 4 căni pe zi pot fi benefice. Nu numai că oferă o doză bună de antioxidanți, dar este, de asemenea, scăzută în calorii, astfel încât să te poți bucura de ea fără să îți faci griji cu privire la siluetă. Cafea găsești peste tot iar dacă nu dorești să te deplasezi pentru ea, poți comanda cafea de pe auchan.ro fiindcă acolo găsești una dintre cele mai variate game de cafele potrivite pentru toate gusturile.

 

  •  Murele

Aceste fructe mici și delicioase sunt pline de antioxidanți, oferindu-ți aproximativ jumătate din doza zilnică recomandată de vitamina C într-o singură ceașcă! Nu numai că conțin niveluri ridicate de antioxidanți, dar sunt, de asemenea, scăzute în calorii, deci sunt o alegere excelentă pentru cei care doresc să mențină o greutate optimă.

  •  Nucile

Nucile dar și migdalele și arahidele, sunt surse excelente de antioxidanți, de asemenea sunt surse importante de fibre, vitamine și minerale. Poți obține o doză bună de antioxidanți din doar 7 nuci, dar acestea sunt, de asemenea, scăzute atât în sodiu, cât și în zahăr.

  • Căpșunile

O ceașcă de căpșuni conține aproximativ 50 de calorii, iar consumul lor este, de asemenea, în strânsă legătură cu reducerea nivelului de colesterol. Nu numai că sunt o sursă excelentă de antioxidanți, dar sunt, de asemenea, sărace în calorii și pot fi o gustare sau un desert minunat.

  • Kale

Această legumă verde cu frunze este plină de antioxidanți și doar o ceașcă de kale îți oferă peste 100% din doza zilnică recomandată de vitamina C. Kale este, de asemenea, scăzută în calorii, făcându-l o alegere excelentă pentru cei care doresc să piardă în greutate.

 

Acestea sunt doar cinci dintre alimentele de top bogate în antioxidanți, dar există mult mai multe acolo. Dacă doriți să vă protejați corpul de daunele cauzate de radicalii liberi, asigurați-vă că obțineți suficienți compuși puternici în dieta dumneavoastră.

 

sursa foto: pexels.com

 

0 Shares
You May Also Like