De ce ar trebui să trăiești eco și în comuniune cu natura

0 Shares
0
0
0

Alege să trăiești mai verde și cu siguranță planeta îți va mulțumi. Totul ține de modul tău de viață dar mai ales de cât de mult vrei să îl schimbi. Poți începe să faci schimbări mici, dar care te vor ajuta cu siguranță să faci pași mari în viitor. Începe cu aceste mici reguli și dezvoltă-le într-un stil de viață sănătos.

  • Alege o alimentație eco

Dacă te întrebi de unde poți cumpăra alimente eco, noi avem răspunsul. Pe Cosulbio.ro – magazin produse bio vei găsi doar produse bio, care te vor ajuta cu siguranță să ai o viață mai sănătoasă. Chiar dacă mulți cred că eticheta bio este doar o chestiune de marketing, în realitate lucrurile sunt mai complexe de atât. Alimentele bio sunt cele care te vor ajuta să mănânci fără să îți intoxici organismul cu substanțele chimice folosite în mod normal în culturi sau în creșterea animalelor. Pentru că toate culturile bio trec prin mai multe inspecții și sunt mai des verificate, acestea sunt mult mai conforme cu ceea ce avem nevoie de fapt decat alte tipuri de produse.

  • Stabilește un program de sport și ieșiri în natură

Cum poți avea o viață verde dacă toată ziua stai între betoane. Chiar dacă ai tendința să crezi că mersul la sală este cea mai bună alegere, de fapt tot între betoane vei fi. Organismul tău are nevoie de aer, de soare și de mișcare, deci plimbările în natură ar trebui să fie pe lista ta. Nu uita nici de faptul că ai nevoie de socializare și de timp alături de persoanele importante din viața ta, motiv pentru care ar trebui să te ocupi serios de acest aspect și să aloci timp pentru plimbări și relaxare.

  • Mergi mai mult pe jos

Nu uita de mersul pe jos. Atunci când ai tendința să iei mașina pentru a merge la muncă, evaluează mai întâi distanța. Atunci când lucrezi relativ aproape, poți merge pe jos. Unul sau doi kilometri pe jos nu au cum să îți facă rău, drept pentru care ar trebui să te aventurezi inclusiv în zilele în care plouă. Dacă locuiești într-un oraș mare și aglomerat, este posibil ca pe jos să te strecori mai ușor și să ajungi mai repede la muncă decât colegii care vin cu transportul în comun sau cu mașina personală. 

  • Crește plante verzi

Cultivă plante verzi în propria casă sau în grădină. Dacă locuiești într-un apartament, poți în continuare să cultivi plantele preferate, dar în ghivece. Dacă vrei să ai propriile condimente, poți planta cimbru, oregano sau busioc și casa ta va avea un miros special. Gândește-te inclusiv la plante cățărătoare, pentru că acestea îți vor aduce în interior natura și te vor ajuta să ai mai mult oxigen.

Ținând cont de toate aceste sfaturi vei avea o viață verde fără să depui foarte mare efort, dar va trebui totuși să faci unele schimbări care la început nu ți se vor părea ușoare.

0 Shares
You May Also Like