Hrana zeilor: doar 6 g sunt suficiente pentru bunăstarea fizică

Hrana zeilor: doar 6 g sunt suficiente pentru bunăstarea fizică

0 Shares
0
0
0

Știți care este adevărata „hrană a zeilor”? Sanatate si Bunastare ne prezintă un ingredient pe care multi nu il cunosc dar care are efecte benefice asupra organismului nostru.

Mulți sunt în căutarea continuă a ingredientelor miraculoase care pot promova bunăstarea fizică. Fructele și legumele sunt mereu pe primul loc pentru cei care caută elemente capabile să aducă beneficii organismului, dar există cei care ignoră existența „super-alimentul”: spirulina.

Denumită și „hrana zeilor”, este considerată hrana cu cel mai complet profil nutrițional de pe planeta noastră. Într-adevăr, este una dintre sursele de hrană de referință ale NASA pentru a hrăni astronauții în zbor. Dar care sunt beneficiile sale? Este chiar la fel de miraculos pe cât se spune?

Dacă nu ați auzit niciodată de ea, spirulina este o microalgă de culoare verde, cu o formă spirală perfectă. 6 grame de spirulina au același aport de vitamina A ca 4 kg de mere și 200 de grame de spanac… Conține, de asemenea, 21 de aminoacizi și un conținut de proteine ​​de trei ori mai mare decât carnea de vită. Un adevărat concentrat de sanatate.

Proprietățile sale sunt practic infinite: spirulina întărește sistemul imunitar, contracarează oboseala, are caracteristici energizante, antiinflamatoare, antioxidante și detoxifiante. De asemenea, ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge, colesterol rău și trigliceride.

Spirulina este în vânzare sub formă de supliment în magazine bio, farmacii, parafarmacii, supermarketuri și, de asemenea, online. Consumând de la 3 până la 6 grame pe zi, este capabilă să-și desfășoare beneficiile în mod pașnic. În plus, ingredientul este foarte versatil în bucătărie, unde poate fi folosit și ca colorant natural pentru a da o culoare verde scenografică preparatelor.

De fapt, poate fi introdus cu ușurință în aluat pentru paste, dulciuri sau chiar în prepararea înghețatei! Cu toate acestea, dacă aveți anumite patologii, disfuncție tiroidiană sau suferiți de boli autoimune, este important să consultați un medic înainte de a lua spirulina.

0 Shares
You May Also Like