Si tu esti prins in rutina?

Si tu esti prins in rutina?

0 Shares
0
0
0

In zilele noastre, din nefericire suntem din ce in ce mai prinsi in rutina, in activitatile zilnice ce o creaza, fapt care de multe ori isi pune ampreta nu tocmai pozitiv asupra psihicului nostru.  Una dintre activitatile care ne pot scoate din acest ritm plictisitor si vicios poate fi chiar drumetia montana. De ce?

Pai este simplu, fizicul si psihicul nostru se bucura de libertate de miscare si exprimare, avem timp sa meditam asupra oricarui lucru dorim, in linsite fara a fi deranjati de zgomotul urban, ne apropiem ne natura si ne incarcam cu energie si mai ales avem ocazia de a evada din cotidian si a da un nou start starilor pozitive.

Sa nu uitam niciodata atunci cand ne plictisim de viata noastra de zi cu zi ca traim intr-o tara precum Romania. Draga noastra tara, se bucura de peisaje si de locuri care sunt un ,, must have” pe lista obiectivelor turistice de vizitat in viata.

Chiar daca s-a ajuns ca tendinta generala sa fie aceea de a nu constientiza frumusetea mediului inconjurator si de a ne plange ca nu mai avem timp de nimic; chiar daca pare ca serviciul ne rapeste  tot timpul si se scurge viata din noi, in jurul nostru, pe teritoriul tarii exista peisaje de o frumusete extraordinara, iar traseele sunt usor accesibile asa ca nu avem niciun motiv sa spunem NU unei drumetii.

Haideti sa va faceti curaj si sa uitati de televizor, calculator, telefon si de retele de socializare si sa ne luam in spate rucsacul de munte, bocancii in picoare, lanterna LED frontala pe cap si sticla de apa in mana si sa pornim intr-o aventura prin natura alaturi de cei dragi, fiind si un moment oportun  sa intariti legaturile cu ceilalti prin impartasirea acestor  momente de neuitat.

Oare cati dintre noi nu am visat macar o data sa fim pe un varf de munte si ramanem tacuti si profund impresionati de imaginea de ansamblu din fata noastra. Visam sa avem senzatia ca intreaga lume se asterne la picioarele noastra si ca suntem pentru 1 minut, stapanii intregului univers.

Pe langa toate efectele benefice asupra starii noastre de spirit, cand invatam sa ne relaxam, sa ne simtim bine, sa ne bucuram de salbaticia naturii si sa uitam de griji, exista si beneficiile asupra fizicului nostru, pe care o astfel de excursie le poate avea.

De exemplu, ne hidratam trupul mult mai mult decat am fi facut-o  daca statem acasa in fata televizorului sau pierduti ore in sir pe canapea cu telefonul mobil in mana. Dupa cum stim cu totii, hidratarea este extrem de importanta, iar lipsa ei poate duce la diminuarea atentiei si memoriei si chiar la somnolenta, oboseala si pierdere a concentrarii, fapt ce cu siguranta nu este dorit de nimeni.

Bineinteles, pe langa hidratare, excursia montana implica si mersul pe jos atat de benefic organismului si inhalarea aerului curat si oxigenat, ajutand la imbunatatirea capacitatilor mentale, ceea ce este clar un alt avantaj . Ah, si nu uitati vorba aceea cu ,, Mersul pe jos face piciorul frumos!”.

Acum dupa ce ai terminat de citit acest articol, ridica-te din fata laptopului, fa-ti curaj, iesi din rutina, porneste intr-o aventura unde nu uita sa te opresti si sa te bucuri de lucrurile marunte , ele fac diferenta!

0 Shares
You May Also Like
Istoria papalitatii

Istoria papalitatii

Preeminenta (primatul) episcopului Romei asupra intregii Biserici Catolice, o institutie cunoscuta sub numele de “papalitate”, a avut nevoie…