De ce sunt atat de populare cristalele Swarovski?

De ce sunt atat de populare cristalele Swarovski?

0 Shares
0
0
0

Femeile care isi doresc sa poarte bijuterii elegante si rafinate, in cazul in care nu isi permit sa opteze pentru bijuterii cu diamante, pot opta pentru bijuterii cu cristale Swarovski, care reprezinta cea mai buna alternativa pentru diamante.

Dintre toate unitatile de afaceri ale grupului Swarovski, divizia de cristal a companiei este cea mai profitabila, inregistrand vanzari in 2,6 miliarde de euro in fiecare an. Cristalele Swarovski sunt frumoase, sclipitoare si durabile, deci acest lucru nu este surprinzator. Cu toate acestea, acestea sunt si accesibile, mai ales in comparatie cu diamantele.

Brandul Swarovski pe care il cunoastem cu totii in zilele noastre, a inceput datorita viziunii unui singur om, Daniel Swarovski, care nascut in ceea ce se numea la vremea respectiva Boemia (acum Cehia). Fiind fiul unui taietor de sticla, Daniel Swarovski a mostenit indemanarea tatalui sau.

El a inventat si patentat o masina electrica de taiat care putea sa taie bucati de sticla la o precizie remarcabila. Aceste pietre pretioase create Swarovski au avut o stralucire fabuloasa.

Visul lui Swarovski a fost sa creeze „un diamant pentru toata lumea”, pentru ca si in acele timpuri diamantele erau foarte scumpe. Swarovski dorea sa creeze un produs inovator, care ar avea un pret accesibil, dar totusi frumos.

Swarovski si-a infiintat fabrica de cristal in Wattens, Austria in 1892, datorita raurilor alpine din apropiere, care i-au furnizat energia hidroelectrica pe care se baza noua sa masina de taiat cristal.

Fabricarea cristalelor Swarovski

Pana la momentul de fata, nimeni nu stie cu exactitate cum sunt facute cristalele Swarovski. Este un secret foarte bine protejat al familiei, fiind transmis din generatie in generatie, acum fiind la generatia cu numarul 5 de membri ai familiei Swarovski. Acesti membri ai familiei isi desfasoara activitatea pana in zilele noastre.

Stim ca Swarovski face sticla folosind un amestec de nisip de cuart, plumb rosu si carbonat de sodiu. Aceste ingrediente se incalzesc la o temperatura foarte ridicata, astfel incat acestea sa se topeasca impreuna.

Dar cea mai importanta componenta a companiei poate fi potasa pe care o adauga amestecului. Potasa este cenusa vegetala organica bogata in potasiu.

Tara natala a lui Daniel Swarovski, Bohemia a revolutionat industria sticlei prin adaugarea de potasa la creta. Rezultatul este o sticla limpede maleabila care poate fi modelata cu usurinta.

La fel de important ca si modul in care este fabricata sticla este procesul de fabricatie Swarovski. Masinile patentate din fabrica le confera cristalelor stralucirea marcii.

Astazi compania proiecteaza pietre pretioase folosind tehnologia asistata de computer. Acesta calculeaza numarul de unghiuri care vor reflecta cea mai mare lumina.

In afara de ravnitele sale tehnici de taiere, Swarovski a dezvoltat acoperiri chimice metalice care adauga caracteristici speciale cristalelor sale. Cel mai notabil dintre acestea a fost introdus in 1955. In acel an, compania a colaborat cu renumita casa de proiectare Christian Dior pentru a crea un cristal si mai spectaculos.

Acesta a fost supranumit efectul Aurora Borealis dupa nuantele schimbatoare ale Luminilor de Nord. Rezultatul a fost reprezentat de bijuteriile cu o stralucire multicolora care straluceste din orice unghi in fiecare culoare a curcubeului. Inca este un cristal popular al producatorilor companiei pana in zilele noastre.

Bijuterii accesibile

Bijuteriile Swarovski au o gama larga de preturi, dar cele mai multe dintre ele sunt accesibile. Stralucirea si abilitatea lor de a prinde lumina face destul de greu sa le distingem de diamante, ale caror preturi sunt mult mai mari.

Cristalele Swarovski pot imita, de asemenea, pietre pretioase precum smaralde, rubine si safire. Bijuteriile lor arata intotdeauna excelent, fie ca este vorba despre un colier delicat imperecheat cu un tricou alb si blugi.

Daca doriti sa economisiti bani, dar totusi doriti bijuterii care sa atraga atentia, nu puteti da gres purtand bijuterii cu cristale Swarovski de la Tricia Design.

0 Shares
You May Also Like