Nokia Lumia 1520 – un Windows Phone interesant

Nokia Lumia 1520 – un Windows Phone interesant

0 Shares
0
0
0

Cand vorbim despre Nokia Lumia 1520, ne vin in minte 2 lucruri interesante despre acest smartphone, fara ca nici unul dintre acestea sa fie revolutionar, dar combinate, il fac un produs destul de interesant. Cauti touchscreen Nokia? Intra pe MagazinGsm.ro.

In primul rand, este un “Windows Phone”, adica un smartphone cu sistem de operare Windows, de la Microsoft. In timp ce acest gen de platforma are cu siguranta fanii sai, aceasta nu este atat de versatila ca una bazata pe iOS sau Android.

Daca te vei decide sa cumperi acest telefon, vei constata un numar de limitari, datorita softului. Acest gen de limitari nu le vei gasi si pe un telefon cu alt sistem de operare. In al doilea rand, telefonul este destul de mare in clasa lui.

Asa numitele “phablets” (phablet-uri) sunt construite in primul rand pentru business, dar nu toata lumea isi doreste un telefon care abia incape in buzunar si poate fi manipulat cu greu, cu o singura mana. Astea fiind spuse, sa trecem la descrierea telefonului:

Look si feel.

Acest produs Nokia cu un ecran mare, striga de la distanta “Si eu”. Asta deoarece pana acum, au aparut device-uri asemanatoare, cu ecrane la fel de mari, dar bazate pe Android sau iOS. Microsoft a adoptat aceasta strategie, deoarece device-urile respective ale concurentei s-au vandut foarte bine.

Din fericire, pana la lansarea acestui telefon, cei de la Microsoft si Nokia, au avut timp sa puna la punct softul dar si componentele hardware, in asa fel incat utilizatorii sa nu intampine probleme in folosire, imediat dupa lansare.

Nokia Lumia 1520 nu este un model copiat dupa un altul din aceeasi gama, asa cum probabil s-ar fi asteptat unii. Desi carcasa din policarbonat se potriveste cu celelalte din gama, telefonul se distinge cu siguranta printre celelalte modele.

Feature-uri si specificatii.

La interior, Nokia nu a facut rabat de la nimic pentru acest model. Lumia 1520 vine echipat cu un Qualcomm Snapdragon SoC (system on a chip), compus dintr-un procesor Krait 400 tactat la 2.2 Ghz si acompaniat de un GPU (chipset grafic) Adreno 330.

Exista suport LTE, Wi-Fi, GPS si Bluetooth. In ziua de astazi, aproape orice flagship smartphone are suport pentru aceste standarde, asadar acestea nu puteau lipsi si de pe modelul celor de la Nokia.

Telefonul dispune de 2 Gb de ram, care ar trebui sa fie suficienti in majoritatea situatiilor, chiar daca inregistrati continut video HD sau faceti poze la rezolutia de 20 de megapixeli. Bateria nu se poate inlocui, dar acest lucru il putem observa si la alti producatori.

Ecranul smartphone-ului este unul de tip ClearBlack IPS LCD (patentat Nokia) si este foarte luminos si clar. Culorile nu sunt “tipatoare” ca pe unele ecrane cu tehnologia AMOLED folosite de competitie, dar aici este mai mult o chestiune de preferinte personale. Unora poate le place asa, altora nu.

Camera este elementul principal de atractie al acestui smartphone, avand stabilizare optica si capabilitatea de a inregistra/efectua poze in format RAW. De asemenea exista si focalizare manuala si control al shutter-ului si desigur inregistrare video la rezolutia full HD.

0 Shares
You May Also Like