Cum se alege un aspirator bun si ieftin?

Cum se alege un aspirator bun si ieftin?

0 Shares
0
0
0

Putem gasi aspiratoare profesionale si la preturi rationale. Acum stim cu totii ce tipuri de aspiratoare profesionale avem pe piata si ca fiecare aspirator are avantajul si dezavantajul sau, si de aceea vom trece prin aspecte ceva mai tehnice ale aspiratoarelor, lucru care credem ca este mult mai interesant.

Tipul duzei este foarte important. Toate modelele de aspiratoare au mai multe duze pentu aspirare tinand cont de suprafata pe care urmeaza sa se faca aspirarea si pe care au fost proiectate sa o aspire si sa o curete cel mai bine.

E recomandat sa va alegeti modele cu cat mai multe capete cele mai des intalnite fiind cele pentru podele dure, cele turbo care au un orificiu mai mic si care pun puterea de absorbtie intr- suprafata mai mica, cele cu motoras care sunt extrem de utile pentru covoare si mochete, cea ingusta pentru spatii stranse, periile de tapiterie care sunt utile pentru fotolii, canapele si scaune.

Puterea de absorbtie sau de aspirare nu este un lucru similare cu puterea pe care o consuma motorul aspiratorului insa se pot influenta reciproc pentru ca un motor cu o putere mai mare va creste automat si puterea cu care se aspira praful, acesta din urma va depinde de mai multi factori precum designul palelor de la ventilator, culoarele pe unde trece aerul si filtrul final de praf.

Este recomandat sa cautati un aspirator cat mai bun si mai eficient care sa aiba o buna putere de aspirare.
Capacitatea de a colecta praful este reprezentata de dimensiunea pe care o are rezervorul de praf care se axprima in litri.

Cu cat este mai mare cu atat va fi mai bine pentru ca veti schimba si veti arunca mult mai rar sacul pentru praf. Un rezervor mare inseamna de asemenea si un aspirator mai voluminos, dar nu musai mai greu pentru ca praful este mai usor decat apa.

Clasa de eficienta energetica este la fel cu cea existenta la alte electrocasnice tipice. Aspiratoarele se clasifica din punct de vedere al claselor energetice, si momentan gradatia va merge de la cea mai eficienta clasa si anume A si pana la G care are cea mai scazuta eficienta, insa in anii urmatori apar si primele aspiratoare eficiente, care urca pana la A+++.

Filtrul HEPA ajuta la eficienta si acuratete. Asa cum am mai spus o parte din praf va ajunge in urma aspirarii inapoi in incapere. In practica nivelul de praf pe care il reintroducem in incapere va fi mult mai redus daca aparatul are si un filtru HEPA.

Tinand cont de eficienta sa se vor retine foarte bine particulele de praf si de aceea filtrul HEPA este foarte bun pentru persoanele care au alergii. Filtrele HEPA sunt optiuni recomandate dar va recomandam sa nu cumparati filtre prea restrictive care sa influenteze negativ puterea aspiratorului.

Un filtru HEPA de calitate inseamna de asemenea sa dati mult mai putin de lucru purificatoarelor de aer. Cele mai multe filtre se curata dupa ce sunt folosite dar in general se inlocuiesc la 6 luni.

0 Shares
You May Also Like