Tipuri de imprimante si specificatiile lor

Tipuri de imprimante si specificatiile lor

0 Shares
0
0
0

Imprimantele functioneaza in general cu toner imprimante si cam asta stim cu totii despre ele insa in realitate sunt mai multe de spus motiv pentru care va prezentam acest articol.

Imprimantele personale sunt concepute in primul rand pentru a sprijini utilizatorii individuali si pot fi conectate la un singur computer. Aceste imprimante sunt concepute pentru lucrari de imprimare cu volum redus, care necesita un timp minim de configurare pentru a produce o copie pe hartie a unui document dat. Cu toate acestea, acestea sunt in general dispozitive lente care produc intre 6 si 25 de pagini pe minut (ppm), iar costul pe pagina este relativ ridicat. Totusi, acest lucru este compensat de confortul la cerere. Unele imprimante pot imprima documente stocate pe carduri de memorie sau de la camere digitale si scanere.

Imprimantele in retea sau in comun sunt “concepute pentru imprimarea de mare volum, de mare viteza”. Acestea sunt de obicei partajate de multi utilizatori intr-o retea si pot imprima la viteze de 45 pana la 100 ppm.

O imprimanta virtuala este un software de calculator a carui interfata de utilizator si API seamana cu cea a unui driver de imprimanta, dar care nu este conectata la o imprimanta fizica de calculator. O imprimanta virtuala poate fi utilizata pentru a crea un fisier care este o imagine a datelor care vor fi tiparite, in scopuri de arhiva sau ca intrari in alt program, de exemplu pentru a crea un PDF sau pentru a transmite unui alt sistem sau utilizator.

O imprimanta 3D este un dispozitiv pentru realizarea unui obiect tridimensional dintr-un model 3D sau alta sursa de date electronice prin procedee aditionale in care sunt stabilite straturi succesive de material (inclusiv materiale plastice, metale, alimente, ciment, lemn si alte materiale) sub controlul calculatorului. Se numeste o imprimanta prin analogie cu o imprimanta cu jet de cerneala care produce un document bidimensional printr-un proces similar de depunere a unui strat de cerneala pe hartie.

Alegerea tehnologiei de tiparire are un efect deosebit asupra costului imprimantei si asupra costului operarii, vitezei, calitatii si permanentei documentelor si zgomotului. Unele tehnologii ale imprimantei nu functioneaza cu anumite tipuri de suporturi fizice, cum ar fi hartia cu carbon sau foliile transparente.

Un al doilea aspect al tehnologiei imprimantei care este adesea uitat este rezistenta la alterari: cerneala lichida, cum ar fi de la un cap de jet de cerneala sau o panglica de tesaturi, devine absorbita de fibrele de hartie, astfel ca documentele imprimate cu cerneala lichida sunt mai dificil de modificat decat documentele imprimate cu toner sau cerneluri solide, care nu penetreaza sub suprafata hartiei.

Rapoartele pot fi tiparite cu cerneala lichida sau pe hartie speciala de verificare cu ancoraj de toner, astfel incat sa poata fi detectate modificari. Partea inferioara a unei verificari care poate fi citita de masina trebuie tiparita utilizand toner sau cerneala MICR. Bancile si casele de marcat folosesc echipamente de automatizare care se bazeaza pe fluxul magnetic de la aceste caractere tiparite special pentru a functiona corespunzator.

0 Shares
You May Also Like
Istoria papalitatii

Istoria papalitatii

Preeminenta (primatul) episcopului Romei asupra intregii Biserici Catolice, o institutie cunoscuta sub numele de “papalitate”, a avut nevoie…