Cum se curata o mocheta?

Cum se curata o mocheta?

0 Shares
0
0
0

Curatarea mochetelor de acasa, reprezinta o activitate pe care fie ca iti place sa o desfasori, fie ca nu, este necesara de cel putin doua ori pe an.

Petele de grasime, petele de noroi sau murdaria care se acumuleaza in viata de zi cu zi sunt factori daunatori, care ii ofera mochetei un aspect invechit, iar astfel cei care te vor vizita probabil vor crede ca nu ai schimbat mochetele de ani de zile.

Cea mai simpla solutie in acest caz ar fi sa contactezi o firma care presteaza servicii de spalare si curatare mochete, iar angajatii firmei se vor ocupa de curatarea si de spalarea mochetei tale. In prezent exista multe firme care vin la tine acasa, iti iau mocheta, o duc la spalat si o aduc acasa cand se usuca.

Exista deasemenea firme care vin la tine acasa si iti curata mocheta fara a o dezlipi de podea, asa ca nu trebuie sa depui efort pentru a curata sau pentru a spala mocheta.

In cazul in care nu iti prea convine aceasta idee, te poti ocupa personal de curatarea mochetei, iar o astfel de activitate desi pare dificila, cu siguranta nu e, mai ales in cazul in care ai la dispozitie toate produsele necesare.

Primul pas pe care trebuie sa il urmezi daca vrei sa iti cureti mocheta pe cont propriu, este acela de a o aspira foarte bine, pentru ca in acest fel vei elimina o foarte mare parte din particulele de praf si mizerie din tesatura. In zonele intens circulate din casa ar trebui sa insisti mai mult.

Apoi, ar trebui sa inmoi petele de pe mocheta cu apa curata. Este foarte important ca tesatura sa se inmoaie timp de cateva minute, iar apoi, cu o perie sau cu o carpa din microfibre va trebui sa freic usor zona respectiva.

In acest fel, vei absorbi excesul de apa din mocheta, insa vei reusi si sa dezintegrezi mizeria, ceea ce cu siguranta pentru tine este un obiectiv.

Ei bine, din acest moment, cu siguranta va trebui sa ai la dispozitie cele mai bune solutii pentru a curata mocheta, iar in functie de necesitati, vei putea sa folosesti diferite solutii.

De exemplu, daca pe mocheta ai pete de ciocolata, cafea, suc, ceai sau vin, poti sa iti creezi o solutie din apa si otet. Tot ce trebuie sa faci este sa aplici solutia pe pata, sa freci bine pata iar apoi sa stergi zona cu o carpa uscata.

Poti sa folosesti un dizolvant bland de exemplu, pentru a curata mocheta de pete de ruj, de oja, unt, ulei, lotiune de corp sau creioane cerate. Tot ce trebuie sa faci este sa inmoi cu acest dizolvant petele, sa freci apoi in sens circular zona murdara, iar apoi sa limpezesti cu apa calduta tesatura.

Pentru curatarea mochetei de pete de noroi de exemplu poti sa folosesti orice detergent natural dizolvat in apa. Trebuie sa folosesti insa o cantitate mica de detergent pentru ca acesta va produce multa spuma.

Ei bine, atunci cand vrei sa iti cureti mocheta, fie apelezi la profesionisti, fie folosesti diferite solutii, pentru a elimina petele. Tot ce conteaza intr-un final este ca mocheta sa arate luna si bec.

0 Shares
You May Also Like
Istoria papalitatii

Istoria papalitatii

Preeminenta (primatul) episcopului Romei asupra intregii Biserici Catolice, o institutie cunoscuta sub numele de “papalitate”, a avut nevoie…