Tipru de afisaj pentru smartphone

Tipru de afisaj pentru smartphone

0 Shares
0
0
0

Cu totii folosim smartphone-urile, insa cu siguranta nu toata lumea cunoaste prea multe detalii despre ecranele acestora. Cei care au cele mai multe cunostinte despre ecranele telefoanelor inteligente, cu siguranta sunt specialistii dintr-un service gsm.

De ce? Pentru ca acestia se ocupa atat de inlocuire ecran Motorola cat si de inlocuire ecran Sony, LG, iPhone, Samsung, etc. Acestia au inlocuit atat ecrane ale smartphone-urilor de generatie veche, cat si ecrane ale celor mai noi smartphone-uri.

Exista mai multe tipuri de ecrane pentru smartphone, iar in continuare le veti descoperi pe cateva dintre cele mai cunoscute.

  1. TFT-LCD

TFT LCD inseamna pur si simplu ecran cu cristale lichide cu tranzistor cu film subtire. Aceste ecrane sunt folosite in majoritatea smartphone-urilor low cost datorita accesibilitatii lor in timpul fabricarii smartphone-urilor. Chiar daca aceasta tehnologie ofera o rezolutie mai mare comparativ de exemplu cu afisajul LCD anterior, utilizatorii sunt au o vizibilitate redusa in lumina directa a soarelui sau in zonele cu lumina excesiva.

Un alt dezavantaj pe care il au aceste afisaje este faptul ca au un consum mare de energie, ceea ce duce la o durata de viata scazuta a bateriei, in special in ceea ce priveste smartphone-urile cu afisaje mari.

  1. IPS-LCD

Ecranul IPS este superior ecranului TFT datorita unor imbunatatiri notabile, cum ar fi de exemplu unghiurile largi de vizualizare si consumul redus de energie. Smartphone-urile care utilizeaza acest afisaj ofera imagini de calitate stralucitoare, cu o durata de viata imbunatatita a bateriei.

  1. Ecran tactil LCD rezistiv

Ati auzit vreodata de ecran tactil rezistiv? Ei bine, ecranul tactil rezistiv este unul stralucit, proiectat cu un strat dublu de materiale conductive, cu un spatiu mic ramas intre ele. Cand ecranul este atins, cele doua straturi se imbina ducand la un circuit complet. Aceasta actiune trimite o comanda catre sistemul de operare al telefonului, declansand o actiune la punctul de atingere.

Comparand ecranul tactil rezistiv cu ecranul tactil capacitiv, este evident ca primul este mai putin receptiv si se gaseste in majoritatea telefoanelor low cost.

  1. Ecran tactil LCD capacitiv

Destul de diferite de ecranele tactile rezistive, ecranele capacitive sunt acoperite cu un strat de conductor transparent (cel mai frecvent oxid de staniu de indiu). Cand ecranul tactil este atins de degetul uman, ecranul campului electrostatic trimite o comanda catre sistemul de operare al telefonului care, in schimb, raspunde la comanda.

Ecranele tactile capacitive sunt mai receptive, oferind o experienta de utilizare mai buna in comparatie cu ecranele rezistive. Din acest motiv, aceasta tehnologie cu ecran tactil este utilizata de majoritatea smartphone-urilor de ultima generatie datorita simplitatii si reactiei sale.

  1. Alte tipuri de ecran

Exista de-asemenea ecrane OLED, AMOLED si SUPERAMOLED, care sunt intalnite la cele mai noi smartphone-uri de pe piata.

Ecranul OLED consta intr-un material organic pe baza de carbon care este intercalat intre doua straturi de foi si anod si catod. Aceste doua straturi sunt apoi intercalate intre doua placi de sticla in partea de sus si de jos (sigiliu si substrat).

Cand ecranul unui smartphone OLED este atins, cele doua foi conducatoare trimit comenzile respective catre sistemul de operare intr-un ritm mai rapid, ducand la un timp de raspuns rapid. Aceasta tehnologie Smartphone produce culori luminoase exceptionale si unghiuri largi de vizualizare.

Ecranul AMOLED sau Active Matrix Organic Light Emitting Diode afiseaza imagini cu culori stralucitoare si un nivel ridicat de luminozitate si claritate. Conceput pentru a oferi o multime de alte functii de calitate stralucitoare, afisajul pentru smartphone-uri AMOLED a castigat rapid popularitate in lumea smartphone-urilor, devenind astfel ecranul preferat pentru majoritatea smartphone-urilor de top.

O versiune avansata a afisajului AMOLED, afisajul mobil Super AMOLED a aparut pentru a imbunatati timpul de raspuns si calitatea imaginii. Deoarece afisajul este foarte subtire, aceasta tehnologie Smartphone consuma mai putina energie a bateriei.

0 Shares
You May Also Like