Cum a devenit Xiaomi un producator de telefoane de top?

Cum a devenit Xiaomi un producator de telefoane de top?

0 Shares
0
0
0

In ultimul timp, se pare ca din ce in ce mai multe persoane care si-au schimbat vechiul smartphone, au optat pentru un model de la Xiaomi. Probabil va intrebati de ce, in conditiile in care exista pe piata producatori precum Samsung, Huawei, Apple sau Sony, care sunt mult mai bine vazuti.

In continuare veti putea descoperi mai multe detalii interesante despre Xiaomi, un producator care propune telefoane interesante, pe care daca le protejati cu o husa si o folie de protectie pentru a preveni o inlocuire ecran Xiaomi, au sanse mici de a ajunge in service. Vom discuta despre acest producator si telefoanele sale in continuare.

Xiaomi Corporation este o companie electronica chineza fondata in aprilie 2010. Compania si-a inceput operatiunile ca o companie de software si a fost infiintata de catre fostul CEO Kingsoft, Lei Jun. Compania a lansat smartphone-urile Mi 1 si Mi 2 in august 2011, respectiv 2012, in Asia de Est.

In 2015, Xiaomi Corporation a decis sa-si extinda afacerea in India prin intermediul site-urilor majore de comert electronic si al retailerilor offline. Xiaomi producea telefoane revolutionare la preturi atractive care i-au cucerit pe chinezi si apoi pe indieni.

De atunci, compania s-a extins in Pakistan, Spania, Marea Britanie, Irlanda, Austria, Danemarca, Suedia, Paris, Milano si SUA, iar astazi se vand ca painea calda telefoanele Xiaomi si in Romania.

In afara de smartphone-uri, corporatia a lansat si diverse produse inteligente pentru casa, produse de fitness, televizoare, laptopuri, drone, routere Wi-Fi, servicii cloud si servicii de mesagerie instant.

Piata globala a smartphone-urilor Xiaomi:

In prezent, smartphone-urile Xiaomi sunt responsabile pentru 65% din venitul total al companiei. Potrivit unui sondaj, Xiaomi a vandut 119 milioane de smartphone-uri in 2018.

Spre deosebire de alti concurenti recenti, cum ar fi Oppo si Vivo, sau concurenti de top precum Samsung, Sony, Nokia, Huawei, Apple, LG si nu numai, compania nu a adoptat marketingul traditional, ci a folosit marketingul social media pentru a economisi costurile publicitare.

Strategia Social Media adoptata de Xiaomi

Folosind puterea marketingului social media, compania chineza nu a investit niciun ban in publicitatea traditionala. Compania a angajat 2000 de persoane pe retelele de socializare si pe forumurile online pentru a-si gestiona comunitatea online. Xiaomi a urmat un plan bine pus la punct, pentru a-si extinde prezenta online.

Incepand compania cu un singur produs (care era sistemul de operare MIUI), Lei Jun nu dorea sa cheltuiasca bani pentru publicitate si marketing in faza de inceput. Pentru promovarea marcii, el si echipa sa au inceput sa-si promoveze produsul pe forumuri online.

Toti au muncit foarte mult si au petrecut mult timp pe forumuri, lasand comentarii, recenzii ale telefoanelor, etc. Au folosit metoda de mai sus pentru a face marketing cu buget zero, au infiintat forumul de telefoane mobile MIUI, forum in care in prezent exista peste 1 milion de utilizatori inregistrati.

Xiaomi a inceput sa colecteze feedback-ul de la utilizatorii sai in fiecare saptamana si sa-l implementeze in urmatoarea versiune. In fiecare saptamana, a fost lansata o noua versiune a MIUI, care a fost apoi analizata din nou de cateva sute de mii de utilizatori hardcore. Unii dintre utilizatori au participat la cercetarea produselor, dezvoltarea, testarea, raspandirea, marketingul si relatiile publice.

Bineinteles, cei 1 milion de utilizatori „mi fan” au devenit primii cumparatori de smartphone-uri MIUI. Oamenii au cumparat telefoanele, le-au placut si le-au recomandat altor utilizatori, iar incet dar sigur, compania a inceput sa creasca. Compania foloseste acum Flipkart, Amazon si magazinele offline ca punct de vanzare.

Acestea sunt pe scurt, cele mai importante informatii pe care ar trebui sa le cunoasteti despre Xiaomi, un producator de telefoane mobile si nu numai, care in curand va avea un mai mare succes pe piata din Romania.

0 Shares
You May Also Like