Daca te gandesti sa gaseste oferte de excursii munte Romania iti recomandam sa te orientezi spre cele mai bune oferte. Pentru inceput va fi necesar sa stii unde vrei sa mergi iar daca te intrebi de ce la munte? Iti vom explica noi.
Cautati salbaticie. Padurile de pini, raurile glaciare si pajistile de flori din Carpati prezinta o gama larga de fauna salbatica cu bizon, lupi, castori si rasi, toate facand din regiunea lor acasa. Proiectele de conservare ofera o legatura importanta pentru protejarea habitatelor naturale protejate si, daca sperati sa vedeti pesteri pline de lilieci sau urme de lupi in zapada, atunci mai bine iti iei un ghid care sa te ajute sa calatoresti eficient si in siguranta.
Ramaneti cu un adevarat conte al Transilvaniei. Explorarea Romaniei rurale este o placere absoluta, dar nu veti putea sa vizitati Transilvania fara sa va ganditi la o localitate deosebit de legendara. Nu exista o modalitate mai buna de a iti pune imaginatia la lucru decat prin a ramane in ardeal si de a face cunostinta cu Dracula.
Lucruri ce nu trebuie facute in muntii Carpati …
Subestimati vremea. La fel ca orice aventura in aer liber, cu siguranta ar trebui sa te pregatesti pentru orice iar in Carpati se pot intampla multe si pot aparea schimbari bruste de vreme deci ar trebi sa fie adaptat si la vreme buna si la vreme rea. Indiferent de perioada din an, lucrurile se pot transforma dramatic, de la soare la ploaie cu ceata pe terenurile mai inalte si fulgere sau zapada rupand o zi insorita drept in mijloc.
Sbestimati cainii. Trekkingul in Carpati va va aduce in contact cu tot felul de animale salbatice; cu toate acestea, nici caini salbatici sau caini ciobanesti nu sunt chiar blanzi si ar trebui sa fiti foarte atenti.
Cainii isi vor arata dintii, isi vor apara teritoriul si vor musca, mai ales daca sunt provocati. Cel mai bun sfat este sa nu ii priviti in ochi, sa nu le intoarceti pe spatele si sa va deplasati cu incredere in timp ce pastrati un bat sau o piatra mare.
O activitate obligatorie in Carpati este sa vizitezi o ascunzatoare a ursului. Romania gazduieste aproximativ 6.000 de ursi bruni salbatici si a merge la una din aceste rezervatii este modalitatea perfecta de a vedea aceste animale incredibile in habitatul lor natural, in functie de ce anotimp veti vizita, puteti vedea, de asemenea, catelusii care se lupta unul cu celalalt sau cu mama lor.
Localnicii sunt la fel de prietenosi si ei. De la satenii intoarsi cu bucurie sa va intampine in casele lor pentru a gusta branza de casa, ciobani zambitori care isi arunca oile si se prezinta pentru fotografii, toata lumea pe care o intalniti in Muntii Carpati va fi primitoare si chiar daca nu vorbiti in aceeasi limba, mergeti la un pub local (care este mai degraba o baraca de lemn in care servesc alcool) pentru a va stinge setea cu o bere regionala, este o modalitate excelenta de a petrece o seara cu localnicii .