Ciuperca Chaga (Inonotus Obliquus) utila impotriva tumorilor, virusilor, inflamatiilor si diabetului.

Ciuperca Chaga (Inonotus Obliquus): utila impotriva tumorilor, virusilor, inflamatiilor si diabetului.

0 Shares
0
0
0

Chaga este o ciuperca cu proprietati aproape la fel de incredibile ca si istoria sa. Descoperirea efectelor si proprietatilor benefice ale acestei ciuperci pentru sanatatea umana dateaza din anii 1950, in Rusia, datorita medicului sovietic Igor Maslennikov, care a investigat pentru prima data proprietatile terapeutice ale acesteia.

Din acel moment, studiile pe oameni au continuat neincetat, in special pentru a oferi o baza stiintifica presupuselor proprietati anticancerigene ale Chaga pudra bio 125 g de catre Maslennikov. Aproximativ 1.000 de pacienti cu cancer in diferite stadii au fost studiati si tratati cu o terapie combinata care includea extract de Chaga.

Ciuperca Chaga

Chaga, al carui nume botanic este Inonotus obliquus, este o ciuperca care creste salbatic pe scoarta de mesteacan. Este tipic pentru latitudinile inalte, cum ar fi America de Nord, Siberia, Europa de Nord si Asia. In salbaticie, are un aspect si o forma neregulata, de culoare inchisa, aproape arsa.

Uneori apare si pe trunchiurile de fagi, arini, stejari si plopi. In vremuri mai vechi, siberienii si canadienii il foloseau deja ca elixir al vietii, al puterii si pentru tratarea diferitelor tipuri de tumori. Aceasta ciuperca medicinala a devenit populara in Occident odata cu publicarea cartii autobiografice scrise la sfarsitul anilor 1960 de laureatul Premiului Nobel, Alexander Soljenitin. In scrierea sa intitulata “Pavilionul cancerului”, Soljenitin povesteste ca s-a vindecat de cancer datorita decoctului de Chaga.

Chaga: proprietati

Cunoscuta de siberieni drept “darul lui Dumnezeu”, ciuperca Chaga este o ciuperca medicinala cu nenumarate proprietati benefice. Abilitatile sale terapeutice sunt, de asemenea, documentate in manualul antic de medicina chineza, care are in spate peste 2300 de ani de istorie. Numeroase studii stiintifice au dovedit efectele sale benefice asupra sanatatii.

Printre componentele sale, de care sunt legate principalele sale activitati benefice, gasim o concentratie ridicata de fenoli, melanina, vitamina D, acid betulinic, ergosterol, polizaharide si triterpenoizi. Acidul betulinic, in special, este un ingredient activ anticancerigen natural remarcabil.

Ajuta la conservarea celulelor sanatoase, eliminandu-le doar pe cele canceroase si actioneaza asupra acestora in mod “selectiv”, contracarand raspandirea lor. Extractul sau sta la baza multor tratamente de chimioterapie, fiind util si pentru reducerea efectelor secundare ale tratamentului chimioterapeutic si pentru reactivarea sistemului imunitar.

Mai multe studii sunt in curs de desfasurare pentru a gasi modalitati de maximizare a beneficiilor sale.

Ciuperca Chaga: utilizari terapeutice

In medicina traditionala, ciuperca Chaga a fost folosita pentru a trata:

  • boli de inima
  • diabet
  • boli hepatice
  • paraziti
  • viermi intestinali
  • afectiuni ale stomacului
  • anumite tipuri de cancer

Aceasta ciuperca este folosita pentru tratarea durerilor articulare, pentru calmarea starilor de stres si oboseala fizica si psihica si pentru combaterea imbatranirii celulare. Datorita proprietatilor sale antiinflamatorii, este recomandat si pentru tratamentul bolii Crohn si in cazurile de colita ulcerativa.

Chaga: contraindicatii

Ciuperca Chaga este unul dintre acele produse naturale care este potrivit pentru toata lumea, deoarece nu contine substante daunatoare pentru oameni. In plus, componentele sale nu se acumuleaza in organe si tesuturi, astfel incat este putin probabil sa provoace efecte secundare sau modificari pe termen lung. Cu toate acestea, exista unele contraindicatii care trebuie neaparat mentionate. Chaga nu trebuie administrat de catre copiii cu varsta sub 7 ani si in caz de:

  • sarcina
  • disfunctie hepatica
  • hipersensibilitate
  • dizenterie
  • disfunctie intestinala

 

0 Shares
You May Also Like