Un ghid cuprinzător pentru a lua notițe estetice

Un ghid cuprinzător pentru a lua notițe estetice

0 Shares
0
0
0

Pentru a lua notițe estetice, trebuie să alegi o schemă de culori, să folosești titluri și anteturi atrăgătoare, să investești în niște pixuri și iluminatoare de bună calitate, un scris de mână perfect, astfel încât să fie îngrijit, să experimentezi cu diferite metode de luare a notelor și să scrii într-un mod simplu.

Selectează o schemă de culori

Când iei notițe estetice, primul pas este alegerea unei scheme de culori. Pentru ca informațiile scrie să arate plăcut din punct de vedere estetic, schema de culori trebuie să fie constantă. Aceasta înseamnă că ar trebui să te limitezi la cel mult două sau trei culori pentru fiecare pagină.

Ia în considerare utilizarea mai multor nuanțe de aceeași culoare pentru a adăuga interes vizual. De exemplu, poți utiliza o nuanță mai intensă pentru titluri și anteturi și o nuanță mai deschisă pentru subtitluri și cuvinte cheie.

De asemenea, codarea culorilor este o metodă fantastică de a face notițele tale estetice cu adevărat consistente și organizate. Este deosebit de benefic pentru cei care învață vizual.

Iată un exemplu de metodă pentru codificarea culorilor notițelor tale:

Roz = Citate

Albastru = fapte, idei și concepte semnificative

Verde = termeni și concepte importante

În sistemul tău de codare a culorilor, poți utiliza orice culoare. De fapt, este recomandat să îți creezi propriul sistem, astfel încât să ți-l poți reaminti și personaliza cu ușurință.

Utilizează titluri și anteturi care atrag atenția

Utilizarea titlurilor și anteturilor frumoase și atrăgătoare sunt cea mai ușoară abordare pentru a îmbunătăți estetica notițelor tale. Poți doar să adaugi un titlu grozav în partea de sus a paginii și apoi să scrii restul notițelor folosind un stilou negru standard.

Investește în stilouri și highlighters premium

Majoritatea persoanelor care iau notițe estetice aleg să folosească pixuri cu gel negre pentru textul de bază și uneori pixuri cu gel colorate suplimentare pentru cuvintele cheie și subtitluri. Altora le place să folosească pixuri cu un vârf mic, deși este mai probabil ca acestea să curgă prin paginile notițelor tale.

Este imposibil să iei note artistice fără iluminatoare. Utilizarea evidențierilor pentru a sublinia concepte importante sau pentru a scrie titluri în notițele tale este o metodă ușoară de îmbunătății aspectul general. Alege markere Stabilo Boss 23 culori, care vin într-un sortiment fantastic de nuanțe pastelate pentru a lua notițe estetice.

Îmbunătățește-ți scrisul

Toate imaginile cu notițe estetice includ un scris de mână extraordinar de ordonat. Exersează-ți scrisul de mână pentru a face ca informațiile notate să fie cât mai plăcute din punct de vedere estetic.

Aranjează textul într-un mod simplu și ordonat

Notițele cu aspect minimalist sunt plăcute din punct de vedere estetic și nu sunt dificil de produs. Pur și simplu aranjează informațiile într-un mod simplu. De asemenea, acest lucru îți poate îmbunătăți considerabil eficiența luării de notițe!

Îmbunătățește-ți notele cu grafice, tabele și ilustrații

Adăugarea de grafice, tabele, diagrame și alte scheme notițelor tale este o modalitate grozavă de a le îmbunătăți conținutul și atractivitatea vizuală. Este foarte potrivit pentru disciplinele bazate pe știință, cum ar fi biologia, care necesită crearea mai multor tipuri de diagrame.

0 Shares
You May Also Like
Istoria papalitatii

Istoria papalitatii

Preeminenta (primatul) episcopului Romei asupra intregii Biserici Catolice, o institutie cunoscuta sub numele de “papalitate”, a avut nevoie…