Cum scapati de soarecii din propria locuinta?

0 Shares
0
0
0

Cu siguranta soarecii sunt rozatoare pe care nimeni nu si le doreste acasa. Soarecii sunt rozatoare care daca patrund intr-o locuinta, determina proprietarii sa contacteze firmele care presteaza servicii de deratizare in Bucuresti, pentru a sosi la fata locului si pentru a incepe procesul de deratizare.

In cazul in care insa, aveti unul sau mai multi soareci in casa, cu siguranta puteti incerca si sa va ocupati perosnal de remedierea problemei, ar in continuare vom vedea despre ce este vorba.

Eliminati punctele de intrare.

Scoaterea soarecilor afara sau rezistenta este o modalitate eficienta de a opri infestatiile de la soareci de la extinderea sau aparitia acestora. Apara-ti casa de soareci eliminand punctele de intrare si accesul usor.

Acest lucru poate fi dificil datorita capacitatii rozatoarei de a se strange chiar si in cele mai mici deschideri. O regula buna este daca puteti potrivi un creion intr-o crapatura, o gaura sau o deschidere, un soarece poate trece prin el.

Etanseaza fisurile in fundatie, precum si deschiderile din pereti, inclusiv in cazul in care apar tevi de utilitate si orificii de ventilatie. Evitati utilizarea suruburilor din plastic, din cauciuc, din lemn sau din orice altceva, si inchideti ferestrele si usile, si asigurati-va ca curatarea usii dvs. creeaza o garnitura la prag atunci cand este inchisa.

Utilizati capcane de soareci.

Cea mai buna modalitate de a va ajuta sa scapati de soareci intr-o infestare continua este cu  capcane de soarece . Capcana clasica din lemn va fi ideala pentru a scapa de populatiile nedorite; dar retineti ca majoritatea oamenilor subestimeaza infestarile cu soareci.

Este, de asemenea, o idee buna sa puneti multe tipuri diferite de capcane. Utilizati capcane de momeala, capcane multiple capturate si capcane de lipit impreuna cu capcanele din lemn. Acest lucru va ofera o sansa mai buna pentru a prinde toti soarecii, deoarece unii ar putea fi dornici de anumite tipuri de capcane si stiu sa-i evite.

Alegeti cea mai buna momeala pentru capcanele mouse-ului.

Puteti folosi orice fel de mancare pe care soarecii o mananca in casa pentru momeala sau pentru mancaruri preferate cum ar fi ciocolata, unt de arahide, slanina, fulgi de ovaz, fructe uscate sau alune. Cand sunteti gata sa setati capcana bataita, legati momeala de declansator cu linia de pescuit sau ata dentara.

Acest lucru va face ca soarecii sa fie prinsi, insa fara sa “fuga cu branza”. De asemenea, puteti fixa momeala cu un pistol cald. Inlocuiti cu momeala proaspata la fiecare doua zile. Daca mancarea nu functioneaza, puteti incerca sa folositi materiale de cuibarit, cum ar fi bile de bumbac sau pene.

Plasarea corecta a capcanelor mouse-ului este critica.

Asezati capcanele perpendicular pe pereti, cu sectiunea de declansare orientata spre panou. Acest lucru face ca soarecele sa ruleze direct in momeala, deoarece in mod natural se scurge de-a lungul peretilor, in loc sa alerge peste capcana din directia gresita, declansandu-o prematur.

Soarecii nu calatoresc la mai mult de 10 sau 20 de metri de sursele de hrana si de zonele de cuibarit (de exemplu, teritoriul lor), asadar puneti capcanele oriunde vedeti soareci sau semne de soareci, cum ar fi excrementele rozatoare sau “garburile” pe panouri si pereti.

Schimbati locatiile de capcana la fiecare doua zile. Soarecii sunt curiosi din punct de vedere natural, astfel incat nu vor evita capcanele cum ar fi sobolanii.

Statii de momeala.

Statiile de momeala (sau pachetele de momeala) sunt pachete sigilate care contin faina sau pelete. Ele vin de obicei in ambalaj din plastic, hartie sau celofan, permitand soarecilor sa treaca usor si sa ajunga la momeala pastrata si proaspata.

Soarecii se hranesc cu aceasta momeala si mor. Desi sunt utile pentru a scapa de soareci, aceste produse sunt tratate cel mai bine de catre profesionisti instruiti in managementul daunatorilor, pentru a va asigura siguranta dumneavoastra, a copiilor si a animalelor de companie.

Asadar, acestea sunt solutii care pot fi incercate personal acasa, pentru a lupta impotriva soarecilor. Dupa cum spuneam insa la inceputul articolului, in cazul in care aceste metode nu ofera randamentul dorit, atunci in mod evident sunt necesare serviciile specialistilor in deratizare, dezinsectie si dezinfectie, care folosesc cele mai eficiente metode pentru a scapa oamenii de insecte si de rozatoare.

0 Shares
You May Also Like