Ce este un telefon 3D?

Ce este un telefon 3D?

0 Shares
0
0
0

Traim, cu totii, intr-o epoca in care tehnologia evolueaza in fiecare secunda. Astazi, majoritatea dintre noi detinem un smartphone, fie el iPhone, Samsung, Nokia sau HTC. Uneori, din cauza neatentiei, putem intampina probleme cu display-ul telefonului nostru.

Cand acest lucru se intampla, putem recurge la o inlocuire display iPhone. Astfel de inlocuiri display iPhone sunt realizate de catre profesionistii de la http://www.servicegsm.ro/inlocuire-display-iphone/.

In cele ce urmeaza, vom vorbi despre ce este si cum functioneaza un telefon 3D.

Adaugand capacitatea de a afisa imagini tri-dimensionale (3D) la capacitatile unui smartphone normal, telefonul 3D a intrat pe piata consumatorilor in 2011. Aceste telefoane reprezinta tehnologia cea mai inalta in privinta smartphone-urilor, la care trebuie sa adaugam caracteristici precum ecranul special proiectat pentru a crea o iluzie de adancime si camera care poate capta fotografii si clipuri video 3D.

Acest dispozitiv disponibil din 2011 foloseste o „bariera paralaxa” pentru a afisa imagini 3D si o camera dubla pentru a face fotografii, si, in unele cazuri, videoclipuri.

Caracteristica-cheie pentru telefoanele 3D o reprezinta ecranul cu bariera paralaxa. Acest tip de display contine un strat optic special care reflecta pixelii in directii alternative, functionand pe acelasi principiu ca si imaginile lenticulare 3D folosite in ambalarea produselor, precum multe din husele de acoperire a DVD-urilor.

Ecranul afiseaza imaginile pentru cei doi ochi, intercalate unele cu altele, iar bariera paralaxa fixeaza imaginea specifica unui ochi, exacta acelui ochi. Chiar daca aceasta tehnologie ofera un excelent simt de adancime, ecranul este extrem de sensibil pentru unghiul la care privitorii se uita, facandu-l o alegere excelenta pentru un dispozitiv precum un telefon 3D, care este, de obicei, manevrat si utilizat de catre o singura persoana la un moment dat.

Fiecare telefon 3D disponibil din decembrie 2011 este dotat, de asemenea, cu o camera 3D montata in spate. O matrice de camera 3D consta din doua ansambluri normale de camera cu doua lentile montate la o foarte mica distanta una de cealalta.

Cele doua camere capteaza, fiecare, imagini usor diferite, reprezentand diferitele unghiuri de vizualizare ale celor doi ochi umani. Programul software de procesare al imaginii, din interiorul telefonului 3D, cobina apoi cele doua imagini intr-o singura imagine sau intr-un singur videoclip 3D.

Telefoanele tri-dimensionale pot rula, de asemenea, alte aplicatii 3D precum jocurile. Chiar daca majoritatea telefoanelor au o interfata de control bi-dimensionala, precum touchscreen-ul, acestea au capabilitatea de a afisa imagini 3D realiste.

Mai mult decat atat, in decembrie 2011 au fost depuse brevetele pentru ecranele tactile sensibile la presiune si pentru dispozitivele care pot fi controlate prin gesturi tri-dimensionale. Pe masura ce tehnologia avanseaza, telefoanele 3D vor beneficia de aceasta.

In plus fata de capacitatea sa 3D, un telefon 3D este, de asemenea, si un smartphone. Ca atare, este dotat cu memorie, procesor, baterie si radio, ceea ce ii permite sa comunice in retele celulare, Wi-Fi si Bluetooth. Telefoanele tri-dimensionale ofera, de obicei, aceleasi caracteristici ca celelalte smartphone-uri 2D cu configuratii similare.

Pentru mai multe detalii cu privire la inlocuirea display-urilor pentru smartphone accesati www.servicegsm.ro.

0 Shares
You May Also Like