Cum se evalueaza un telefon la amanet?

Cum se face o evaluare telefon la amanet?

0 Shares
0
0
0

Tot mai multi oameni se intreaba cum se face o evaluare telefon amanet. Cititi randurile de mai jos si veti intelege perfect procedura.

Foarte multe persoane care au nevoie de o suma mica de bani, aleg sa se imprumute de la o casa de amanet, iar in schimbul banilor lasa drept garantie diferite obiecte care trebuie neaparat sa acopere suma de bani imprumutata.

Se stie ca atunci cand au aparut in Romania casele de amanet, acestea primeau drept garantii din partea clientilor, fel si fel de bijuterii din aur sau din metale scumpe, iar oamenii detineau o multime de asemenea bunuri.

Cum se face o evaluare telefon amanet?

In prezent insa, se pare ca oamenii au renuntat la ideea de a-si mai investi banii in bijuterii, insa acestia isi cumpara diferite dispozitive electronice care au o valoare destul de mare.

De exemplu, foarte multe persoane aleg sa isi cumpere in clipa de fata telefoane mobile, dispozitive pe care le pot folosi in foarte multe scopuri datorita aplicatiilor pe care le pot instala.

Casele de amanet au inteles rapid acest lucru, asa ca au ales sa primeasca drept garantie chiar si telefoane mobile sau alte dispozitive electronice pe care clientii isi doresc sa le amaneteze pentru a face rost de bani.

Cei care au de gand sa treaca pragul unei case de amanet telefoane Bucuresti, trebuie sa stie ca mai intai de toate are loc o evaluare a telefoanelor mobile, iar abia apoi li se ofera o suma de bani in schimbul acestora.

Asadar, cu cat telefonul are o valoare de piata mai mare, cu atat si suma de bani oferita de catre casa de amanet in schimbul dispozitivului este mai mare.

Evaluare telefon amanet : conteaza marca?

De precizat insa este faptul ca in primul rand casele de amanet pun mare accent pe marca si pe modelul telefonului. Cu siguranta un model foarte performant de la Samsung, sau unul din ultimele modele iPhone, sunt mai valoroase decat un model de la un producator oarecare de pe piata.

Apoi, dupa marca si modelul telefonului, tot in ceea ce priveste evaluarea acestuia, se pune mare pret pe specificatiile tehnice ale dispozitivului. Cu cat aceasta dispune de specificatii tehnice mai bune, cu atat va avea si un pret mai mare.

evaluare telefon amanet

Ce vechime are telefonul?

Nu trebuie uitat nici faptul ca se pune pret si pe vechime atunci cand se evalueaza un smartphone. Un model mai vechi, va fi mai ieftin decat un model mai scump. De exemplu, cei care isi doresc sa amaneteze un model iPhone 5, cu siguranta vor primi mult mai putini bani decat in cazul in care ar amaneta un model iPhone X.

Gradul de uzura al telefonului conteaza deasemenea foarte mult. Cu cat telefonul este mai uzat, cu atat si valoarea acestuia va scadea, iar casele de amanet vor oferi mai putini bani.

Evaluare telefon amanet : Concluzii

Ei bine, in mare parte acestea sunt cateva dintre cele mai importante detalii de care tin cont reprezentantii caselor de amanet atunci cand primesc drept garantie un smartphone, privind evaluare telefon amanet.

Cei care isi doresc sa amaneteze un telefon ar trebui sa cunoasca toate aceste detalii inainte de a trece pragul unei case de amanet pentru a-si amaneta telefonul mobil.

0 Shares
You May Also Like