Cum sa cumperi eficient polita de asigurare auto care ti se potriveste?

Cum sa cumperi eficient polita de asigurare auto care ti se potriveste?

0 Shares
0
0
0

Daca ai reusit sa achizitionezi rca ieftin, n-ar strica sa te gandesti si la o polita suplimentara de asigurare auto de tip CASCO.  De obicei, asiguratorii au reduceri promotionale pentru cei care isi achizitioneaza o polita rca si una de tip CASCO din acelasi loc.

Daca asigurarea obligatorie rca iti este impusa si prin lege, o asigurare CASCO este optionala, dar binevenita. Nu trebuie sa omitem faptul ca, daca esti raspunzator pentru un accident auto din care si masina ta iese serios “sifonata”, asigurarea rca nu va rezolva decat problemele victimei tale. Pentru a-ti repara autoturismul, fara sa scoti sume enorme de bani din buzunar, este obligatorie detinerea unei polite CASCO.

Cele mai bune asigurari de acest tip sunt cele pe care vi le puteti permite si care se potrivesc nevoilor voastre si bugetului de care dispuneti. Va vom prezenta mai jos un ghid care speram sa va ajute in momentul in care va decideti sa incheiati o astfel de polita suplimentara de asigurare.

Stabiliti precis care e acoperirea de care aveti nevoie.  Deoarece exista mai multe companii care ofera aceleasi servicii de baza, trebuie sa gasiti exact ceea ce cautati, fiind nevoie de a face o diferentiere intre diversele oferte ale firmelor de profil.

Inainte de a incepe cautarea, listati toate nevoile particulare pe care vreti sa le regasiti intr-o asigurare auto CASCO. Stabiliti cati bani aveti de cheltuit pentru nevoile de baza ale masinii si riscurile pe care le considerati mai importante, iar apoi puteti suplimenta cererile in functie de bugetul care va mai ramane in buzunar .

De pilda, unele companii pot include in polita de asigurare si eventuale despagubiri pentru daune suferite de animalele de companie. Daca considerati ca aveti nevoie de o astfel de asigurare, trebuie sa mergeti la drum cu compania care ofera asa ceva.

Diferentierea intre companii se face si la acest nivel

Cauta referinte despre companiile de asigurare.  Cele mai multe companii de profil au site-uri pe internet, acest lucru permitandu-va sa aflati usor ce preturi practica si ce servicii ofera.  Astfel, bine informat, puteti contracara eventuale incercari ulterioare ale agentului de asigurare de a va vinde o polita mai scumpa decat sunteti pregatit sa acceptati.

Nu te pripi si nu te opri la prima companie de asigurari cu care ai luat contact. Unele companii vor incerca sa te preseze pentru a cumpara de le ele.  Amana decizia de cumparare cat poti de mult, pana esti sigur ca ai facut cea mai buna alegere.

Exista si cazuri in care puteti obtine reduceri de la companiile de asigurari, dar le puteti rata daca nu sunteti indeajuns de bine documentat. Daca sunteti, de pilda, membru in unele organizatii auto, ati putea beneficia de reduceri daca organizatia din care faceti parte are incheiate anumite conventii cu firmele de asigurari.

Unele companii ofera asigurari promotionale pentru anumite categorii profesionale.   De asemenea, unii angajatori au prevazute in contractele colective de munca anumite deductibilitati pentru angajatii care doresc sa incheie asigurari auto suplimentare.

Acestea este un serviciu asemanator cu acela in care angajatii primesc asigurari de sanatate private de la compania unde lucreaza. De aceea este bine sa verificati la departamentul de Resurse Umane daca exista astfel de conventii incheiate intre compania la care lucrati si o companie de asigurari. Cu acest mic bagaj de cunostinte in buzunare, va dorim achizitii eficiente.

0 Shares
You May Also Like