Ce este incinerarea?

Ce este incinerarea?

0 Shares
0
0
0

Incinerarea umana care poate fi efecutata intr-un crematoriu Romania, este procesul de ardere a unui trup neinsufletit la temperaturi foarte ridicate pana in momentul in care raman doar oase fragile si calcifiate, care sunt apoi pulverizate in “cenusa”. Aceste cenusa poate fi depozitata intr-o urna, ingropata, dispersata sau chiar incorporata in obiecte ca parte a ultimelor ritualuri ale mortii.

Cenusa.

Termenul cenusa este un pic inselator, deoarece ceea ce primesc familiile dupa o incinerare nu este o pulbere moale, ci un material gri gros, ar fi restul fin, realizat din resturile de oase de la sol.

Pentru familii, se pune intrebarea ce sa faca cu cenusa. Unii tin ramasitele incinerate acasa, altii aleg cladirile cimitirului pentru a le depozita, iar altii ingroapa cenusa.

Cum functioneaza un crematoriu?

In crematoriile moderne, corpul este depozitat intr-o camera rece, cu o temperatura controlata pana la aprobarea incinerarii. Un medic legist este adesea necesar sa semneze pentru a se asigura ca nu sunt necesare cercetari medicale sau examinari, deoarece spre deosebire de o inmormantare, corpul nu poate fi exhumat odata ce este incinerat.

Organismul este pregatit prin indepartarea stimulatoarelor cardiace, care pot exploda de la caldura. Se indeparteaza de-asemenea si proteze si implanturi de silicon. Corpul este apoi plasat intr-un recipient sau sicriu din materiale inflamabile, ar fi placaj, pinul sau cartonul.

In unele tari, lucratorii elimina alte obiecte externe, ar fi bijuteriile sau ochelarii, in timp ce alte tari le interzic acest lucru.

Cand incineratorul este preincalzit la aproximativ 600 de grade Celsius, usile prelucrate se deschid si recipientul aluneca rapid de la un raft metalic la camera primara de incinerare, cunoscuta si sub numele de replica.

Uneori, membrii familiei pot vedea incinerarea de la o fereastra sau in cazuri cum ar fi incinerarile hinduse, un membru al familiei poate porni focul apasand un buton.

Corpul de Ardere.

Odata ce usa este sigilata, corpul este supus unei coloane de flacara similara cu un motor cu reactie, indreptat spre trunchi. Caldura se transforma pe recipient si usuca corpul, care este format din 75 la suta apa. Pe masura ce tesuturile moi incep sa se stranga, sa arda si sa se vaporizeze prin caldura, pielea devine ceroasa, decolorata, basici si divizata.

Oasele, care sunt ultimele care dispar, se calcifica pe masura ce sunt expuse la caldura si incep sa se dezlipeasca sau sa se naruie. Un corp uman mediu dureaza doua-trei ore pentru a arde complet si va produce o medie de 1,5 pana la 4 kilograme de cenusa. Cantitatea de cenusa depinde de obicei de structura osoasa a persoanei si nu atat de mult de greutatea ei.

Procesul de incinerare.

Camera de incinerare, care este suficient de mare pentru a incorpora un corp la un moment dat, arata un pic ca in interiorul unui cuptor conventional si poate ajunge la temperaturi de 1000 de grade Celsius. Acesta este captusit cu o caramida robusta din fibra de inalta densitate, conceputa pentru a retine caldura.

Incineratoarele moderne sunt in general automatizate sau computerizate si pot fi programate sa ajusteze temperatura dupa cum este necesar. In timpul procesului de ardere, o a doua coloana de flacara este trasa intr-o camera secundara pentru a arde orice particule care ies din incinerator. Acest lucru se intampla in scopul de a reduce emisiile, fumul si mirosurile.

Ramasitele incinerate, adesea recunoscute ca ramasite scheletice umane, sunt maturate cu o sapa cu maner lung sau cu o matura pe o tava. Un magnet puternic de mana este trecut prin cenusa pentru a colecta piesele metalice ramase. Acestea pot fi umpluturi, placi, tije, implanturi, etc., si pot interfera cu procesul de macinare.

0 Shares
You May Also Like
Istoria papalitatii

Istoria papalitatii

Preeminenta (primatul) episcopului Romei asupra intregii Biserici Catolice, o institutie cunoscuta sub numele de “papalitate”, a avut nevoie…