In conditiile in care te afli in cautarea unui loc de munca, mai mult ca sigur iti trec prin minte o multime de ganduri, si te gandesti sa iti depui CV-ul in foarte multe locuri, pentru ca nu se stie niciodata de unde iti poate surade norocul.
In cazul in care esti o persoana care adora sa petreaca timpul in bucatarie, chiar daca nu esti bucatar de meserie, te poti gandi serios sa iti depui cv-ul pentru un job pe postul de ajutor bucatar.
Pe langa faptul ca esti o persoana care isi doreste neaparat sa aiba un loc de munca, trebuie sa mai indeplinesti si cateva cerinte de baza pentru a putea fi ajutor de bucatar, iar in continuare vom vedea care sunt aceste cerinte de baza.
Asadar, pentru a deveni ajutor bucatar, trebuie sa:
– Ai o experienta relevanta intr-o pozitie similara;
– Trebuie sa fii acel gen de persoana flexibila si trebuie sa fii mereu cu atitudine pozitiva, iar aici trebuie precizat ca este necesar sa mai ai si spirit de echipa;
– Dai dovada de o foarte buna indemanare, dar mai trebuie sa dai dovada si de dexteritate in activitatile specifice;
– Pentru a fi ajutor bucatar, trebuie sa fii atent la toate detaliile;
– Deasemenea, pentru a fi ajutor de bucatar trebuie sa ai o foarte mare atentie distributiva si un foarte bun spirit de observatie.
In ceea ce priveste fisa postului, este foarte important sa stii ca ajutorul de bucatar asigura suportul pentru prepararea principalelor feluri de mancare calde si reci.
Un ajutor de bucatar mai efectueaza si urmatoarele activitati:
– Debaraseaza şi spala vasele folosite in bucatarie;
– Asigură curatenia zonei de lucru dar si curatenia bucatariei tot timpul;
– Participă activ la tot ceea ce are legatura cu intretinerea ustensilelor de bucatarie dar si a echipamentului din dotare;
– Ţine cont de perisabilitate, termenul de garantie, dar si de modul in care urmeaza sa fie utilizata vesela;
– Un ajutor de bucatar face toate prelucrarile preliminare gatitului, iar aici discutam despre sortarea, curatarea, spalarea si divizarea alimentelor si a legumelor;
– Un ajutor de bucatar mai indeplineste si alte sarcini curente atribuite de catre superiorul direct, in raport cu necesităţile imediate ale unităţii.
– Asigura implementarea si menţinerea standardelor privind pastrarea si depozitarea produselor, semipreparatelor şi preparatelor alimentare cu respectarea normelor igienico-sanitare în vigoare.
– Un ajutor de bucatar mai raspunde si de pastrarea in bune conditii a ustensilelor si vaselei;
– Respecta normele de igiena si securitate a muncii.
Asadar, acum ca ai vazut care sunt conditiile pentru a opta pentru un astfel de job, si ai vazut si descrierea postului pentru a lucra ca ajutor de bucatar, cu siguranta tot ce trebuie sa faci este sa stai si sa te gandesti bine la ce ai de gand sa faci, si daca iti doresti sau nu un asemenea job.
Cert este faptul ca munca de ajutor de bucatar nu este una foarte grea, si este si bine platita, insa totul depinde de tine.