Orase cu cea mai buna pizza

Orase cu cea mai buna pizza

0 Shares
0
0
0

Cu siguranta toata lumea a mancat cel putin odata in viata pizza, asa ca toti cunosc acest tip de mancare.

Ei bine, tinand cont de popularitatea pe care o are pizza Italia in Romania, in cele ce urmeaza vom vedea care sunt cele mai renumite orase din lume cu pizza buna, pentru ca romanii care merg in strainatate, sa stie unde pot manca pizza buna.

Asadar romanii care pleaca in Italia, mai exact in zona Siciliei, pot merge sa manance pizza in orasul Palermo. Pizza din Palermo are forme patrate sau rotunde, are o crusta crocanta si nu are tot felul de ingrediente sofisticate. Aluatul din care este preparata pizza dospeste mult, iar ingredientele sunt proaspete si carnea suculenta. Aceasta este o pizza specific italiana, care este gatita numai in orasele din nordul Italiei sau in Sicilia, si are o aroma specifica siciliana.

Romanii care au de gand sa viziteze Italia, ar putea sa manance pizza napoletana si in Florenta, si cu siguranta vor ramane placut impresionati de gustoasa pizza Napoli, care are un miez moale si o textura hardcore.

Se stie faptul ca romanii, la fel ca alti straini care viziteaza Italia, de multe ori trec si prin Venetia, asa ca ar putea sa manance o pizza gatita in renumitul oras italian. Bucatarii din acest oras italian folosesc cele mai renumite retete, si folosesc cele mai bune materii prime si tehnici de gatire a aluatului, pentru a-si surprinde oaspetii cu cea mai buna pizza.

Romanii care viziteaza Italia, ar trebui sa mearga neaparat si in orasul Napoli pentru a face cunostinta cu renumita pizza napoletana. In toate restaurantele din acest oras se gaseste pizza cu crusta napoletana, care este coapta intr-un cuptor cu lemne. Pizza este mai moale si puhava.

Cat despre aluat, trebuie precizat ca acesta este acoperit cu rosii locale dulci, si cu mozzarella, asa ca este cat se poate de clar faptul ca pizza va avea un gust fenomenal.

Roma, capitala Italiei este si ea renumita in toata lumea datorita multimii de restaurante in care se gateste cea mai buna pizza italiana. In ceea ce priveste pizza clasica din capitala Italiei, trebuie mentionat ca aceasta inseamna blaturi patrate, focaccia, felii de pizza napoletana care se vand la colturile cladirilor, sau pizza coapta la comanda in functie de preferintele fiecarui client.

Ei bine, daca pana acum am discutat doar despre orasele italiene in care se gaseste cea mai buna pizza, trebuie precizat ca pizza extrem de gustoasa se gaseste si in orasele americane Chicago si New York sau New Hawen sau in Orlando Florida.

Deasemenea, pizza italiana foarte buna se mai gaseste chiar si in Edmonton Canada, sau in diferite alte mari orase ale lumii.

Fara doar si poate insa, indiferent de ce spun unii sau altii, cea mai buna si cea mai gustoasa pizza, se prepara in restaurantele din orasele italiene, acolo unde bucatarii urmeaza retete foarte vechi, retete originale care au fost transmise mai departe din generatie in generatie.

0 Shares
You May Also Like
Istoria papalitatii

Istoria papalitatii

Preeminenta (primatul) episcopului Romei asupra intregii Biserici Catolice, o institutie cunoscuta sub numele de “papalitate”, a avut nevoie…