Ce asteptari puteti avea de la avocatul dvs?

Ce asteptari puteti avea de la avocatul dvs?

0 Shares
0
0
0

La consultarea avocatului, ati pus o serie de intrebari si v-ati simtit linistiti de maniera, experienta si expertiza avocatului. Dupa incheierea consultarii, ati stiut ca ati gasit un avocat care sa va ajute sa va ocupati de chestiunile legale care va tineau noaptea fara somn. Dar totusi va simtiti nesiguri in legatura cu serviciile de consultanta juridica pe care le obtineti? Va intrebati ce anume va puteti astepta de la noul dvs. avocat?

Este firesc sa aveti intrebari si preocupari legate de procesul legal pe care urmeaza sa-l aveti, precum si despre ceea ce va puteti astepta din relatia avocat-client. Daca nu sunteti un veteran experimentat al sistemului juridic, veti avea multe intrebari pentru care veti dori aveti raspunsuri, dar numai pentru propria pace a mintii.

In timp ce fiecare avocat este diferit – de exemplu, avocatii percep taxe diferite si lucreaza cu clientii si in cazuri diferite in mod diferit – exista cateva lucruri de baza pe care le puteti astepta de la avocatul pe care l-ati angajat.

Comunicare

Comunicarea se afla in centrul unei bune relatii avocat-client; de fapt, multe state au reglementari specifice privind comunicarea dintre un avocat si clientul sau. Avocatul dvs. ar trebui sa explice problemele legale legate de cazul dvs., astfel incat sa intelegeti cu ce aveti de-a face. Daca aveti intrebari specifice cazului, avocatul dvs. ar trebui sa poata raspunde.

Este important de asemenea sa puneti intrebari ori de cate ori aveti nelamuriri; veti avea cea mai mare capacitate de a lua decizii importante in legatura cu cazul dvs., daca aveti toate informatiile de care aveti nevoie, deci daca exista ceva ce nu intelegeti, ar trebui sa va adresati avocatului dvs. pentru clarificare.

De asemenea, va puteti astepta ca avocatul dvs. sa raspunda in timp util comunicarilor dvs. Desigur, cazul dvs. nu este singurul pe care avocatul dvs. il manipuleaza in orice moment si, uneori, este posibil ca raspunsul prompt sa nu fie posibil. De exemplu, avocatul dvs. poate fi in instanta. Totusi, in astfel de cazuri, trebuie sa primiti in timp util recunoasterea faptului ca au fost primite comunicarile dvs. si o idee cu privire la momentul in care va puteti astepta la un raspuns.

In plus fata de raspunsul la intrebarile dvs. juridice si de a va oferi sfaturi cu privire la cazul dvs., avocatul dvs. ar trebui sa va informeze, de asemenea, cu privire la progresul cazului dvs., inclusiv orice evolutii noi care apar si orice intarzieri care pot aparea.

El sau ea ar trebui, de asemenea, sa discute cu dvs. diferitele optiuni care va sunt deschise, precum si rezultatele probabile si eventualele neajunsuri asociate fiecareia dintre aceste optiuni, pentru a va oferi informatiile de care aveti nevoie pentru a lua deciziile importante.

Etica

Avocatul dvs. are o serie de obligatii fata de clientii sai, iar in cele ce urmeaza vom vedea despre ce este vorba.

  • Mentinerea privilegiilor avocat-client. Aceasta inseamna ca tot ceea ce discutati cu avocatul dvs. este confidential.
  • Evitarea conflictelor de interese. Avocatul dvs. nu poate reprezenta de asemenea pe cineva ale carui interese sunt in conflict cu interesele dvs. atunci cand este vorba despre chestiunea juridica pentru care ati angajat avocatul respectiv.
  • Ramane in limitele legii. Avocatul dvs. nu poate face nimic ilegal pentru a va sustine cazul.

Competenta

In timp ce va puteti astepta ca avocatul dvs. sa actioneze profesional, se intampla ocazional greseli. Avocatii sunt, la urma urmei oameni. Cu toate acestea, un avocat are si datoria de a va oferi reprezentare competenta.

De exemplu, daca chestiunea dvs. juridica este complexa si intr-un domeniu de drept pe care avocatul dvs. nu are experienta si daca nu are timp sa obtina cunostintele si familiaritatea necesare pentru a va sfatui competent, atunci el sau ea ar trebui sa va indrume spre un alt avocat care are experienta necesara.

Ce se intampla daca te gasesti in mainile unui avocat care nu te poate reprezenta intr-o maniera competenta? Daca avocatul dvs. face o eroare in timp ce se ocupa de cazul dvs. pe care un avocat competent nu ar fi facut-o, iar aceasta eroare va provoaca un prejudiciu intr-un anumit fel, de exemplu pierdeti bani sau proprietati ca urmare a incompetentei sale, atunci poate doriti sa continuati o actiune impotriva avocatul dvs. pentru malpraxis.

Comportamentul incompetent poate fi procedural, cum ar fi lipsa de a depune un document important la timp sau poate fi etic, cum ar fi reprezentarea a doua parti adverse intr-o chestiune juridica.

Taxe

Taxele de avocat sunt, probabil, una dintre cele mai controversate probleme care decurg dintr-o relatie avocat-client. Unul dintre lucrurile pe care ar trebui sa le asteptati de la avocatul dvs. este o estimare a costului pentru cazul dvs., atat in ​​ceea ce priveste taxele pentru avocati , cat si orice alte costuri, cum ar fi costurile de depunere a dosarului.

Este intotdeauna o idee buna sa obtineti un acord de plata in scris, indiferent daca un asemenea acord este sau nu o cerinta in statul dvs. De asemenea, trebuie sa cititi cu atentie acordul dvs. privind taxele si sa puneti intrebari cu privire la partile pe care nu le intelegeti.

In mod ideal, contractul de taxa ar trebui sa precizeze ca veti primi facturi detaliate sau facturi care detaliaza in mod specific ceea ce a facut fiecare persoana care a lucrat la dosarul dvs., cat timp si in ce zile.

In plus fata de rata avocatului dvs., ar trebui sa clarificati si cu avocatul dvs. tarifele care vor fi facturate pentru munca efectuata de personalul sau juridic, cum ar fi paralegali sau asistenti juridici.

In cazul in care avocatul dvs. lucreaza pe baza unei taxe contingente, ceea ce inseamna ca primeste o taxa numai daca castigati cazul, puteti primi sau nu facturi in mod regulat, dar ar trebui sa stiti exact cum va fi stabilita taxa in cazul in care castigati cazul si, de asemenea, cine este responsabil pentru plata eventualelor costuri care ar putea aparea in cursul procesului de judecata, cum ar fi costurile de depunere a dosarului.

0 Shares
You May Also Like
Istoria papalitatii

Istoria papalitatii

Preeminenta (primatul) episcopului Romei asupra intregii Biserici Catolice, o institutie cunoscuta sub numele de “papalitate”, a avut nevoie…