Tot ce trebuie sa stiti inainte de a alege o priza programabila

Tot ce trebuie sa stiti inainte de a alege o priza programabila

0 Shares
0
0
0

Tot ce trebuie sa stiti inainte de a alege o priza programabilaIn cazul in care va aflati in cautarea unei prize programabile, este necesar sa stiti ca aceste dispozitive au evoluat destul de mult in ultima perioada de timp, asa ca puteti avea la dispozitie mai multe variante pentru a alege priza programabila perfecta pentru dvs.

Asa cum le spune si numele, aceste prize sunt deosebit de utile pentru ca va permit sa programati si sa controlati timpul de functionare al diverselor aparate electronice, si totodata puteti programa si controla chiar si energia electrica maxima pe care acestea o pot consuma in timp.

De exemplu, aveti posibilitatea de a seta cu ajutorul acestui unei prize programabile intervalele de timp la care sa functioneze un calorifer electric sau diferite alte aparate pe care le mai aveti in locuinta.

Exista o multime de modele de prize programabile pe piata din Romania, care sunt diferite in functie de producator si de caracteristicile de care acestea dispun. Preturile acestora pot varia destul de mult, insa daca aveti de gand sa achizitionati o asemenea priza nu trebuie sa va faceti griji pentru ca in general acestea sunt accesibile oricui.

Fireste, modelele mai scumpe de prize programabile ofera de obicei functii suplimentare, utile in multe cazuri, iar toate acestea vin pe langa o calitate mai buna a constructiei. Nu uitati ca o priza programabila reprezinta o achizitie pe termen lung, asa ca tinand cont de acest aspect, nu are rost sa optati pentru cele mai ieftine prize. In cele ce urmeaza, va vom prezenta principalele caracteristici ale prizelor programabile, iar astfel veti putea alege mai apoi cu usurinta un asemenea dispozitiv.

Cum alegem o priza programabila buna

Mai intai de toate, este necesar sa stiti ca aceste prize pot fi de doua feluri, in functie de modul in care pot fi programate, astfel ca exista prize programabile digitale sau prize programabile mecanice.

Prizele programabile digitale sunt mai complexe, iar din acest motiv va pot oferi mai multe programe de functionare (de obicei in numar de 10). De precizat este faptul ca prizele programabile digitale au o precizie destul de ridicata si dispun de un afisaj electronic, de obicei LCD. Daca intentionati sa va indreptati atentia spre unul dintre aceste modele, este important sa nu uitati ca unele trebuie ajustate la ora de vara/iarna.

Prizele programabile mecanice dispun si ele la randul lor de o serie importanta de avantaje specifice, aceste dispozitive la randul lor fiind preferate de multe persoane atat datorita faptului ca au o constructie cat se poate de simpla, dar si datorita unor alte motive.

Printre beneficiile principale ale prizelor programabile mecanice se numara faptul ca nu necesita baterii pentru a functiona, dat fiind faptul ca sunt setate manual, si se pot defecta mai greu, pentru ca nu dispun de componenta electronica a modelelor de prize programabile digitale. In plus, acestea cele mai multe dintre aceste prize programabile mecanice sunt mult mai ieftine decat prizele programabile digitale, asa ca va puteti cumpara mai multe asemenea prize daca partea financiara conteaza cel mai mult.

In momentul in care aveti intentia sa cumparati un astfel de dispozitiv, este foarte important sa acordati atentie si diferitelor alte aspecte care pot fi deosebit de importante. Tocmai din acest motiv va trebui sa cititi cu atentie descrierea produsului, pentru a afla daca are sau daca nu are impamantare.

Atunci cand doriti sa alegeti o priza programabila este neaparat sa stiti si din ce clasa de protectie face parte aceasta. De-asemenea este necesar sa stiti daca priza programabila daca are rama inclusa, daca are mai multe module incluse, si nu in ultimul rand este important sa puteti afla puterea maxima a acesteia.

Alte informatii utile

Daca va intrebati cum anume se folosesc aceste prize, este neaparat sa stiti ca modul lor de functionare este unul foarte simplu. Dispozitivul trebuie introdus intr-o priza obisnuita, apoi poate fi programat in functie de preferinte imediat dupa ce ati citit cu atentie manualul sau de utilizare, pe care in mod normal ar trebui sa il gasiti in pachet.

In momentul in care trebuie sa curatati o asemenea priza, este important sa respectati instructiunile din manual, si este neaparat sa le scoateti din priza la care le-ati conectat.

Aceste prize se pot dovedi a fi deosebit de utile si in cazul in care aveti de gand sa plecati intr-o vacanta de lunga durata, sau atunci cand nu mai intentionati sa locuiti intr-un imobil.

Asadar tot ce trebuie sa faceti este sa setati priza sa aprinda diverse corpuri de iluminat sau diferite alte dispozitive electrice din casa, la intervalul de timp dorit pentru a descuraja hotii. In acest fel se va crea impresia ca se afla cineva in locuinta in orice moment.

0 Shares
You May Also Like