Ce accesorii alegem pentru smartphone?

Ce accesorii alegem pentru smartphone?

0 Shares
0
0
0

Pentru ca smartphone-ul este cel mai important dispozitiv pentru fiecare dintre noi, ne dorim ca acesta sa aiba o durata de viata indelungata, si sa faca fata tuturor cerintelor noastre.

Din acest motiv, ne indreptam atentia spre cele mai performante dispozitive de pe piata, dar si spre diferite accesorii telefoane care sa ne protejeze telefoanele, iar aici ne referim fara doar si poate la folia de protectie pentru ecran din sticla (exista si folie din nylon, dar care nu protejeaza in cazul unui impact).

De-asemenea, este necesara o husa smartphone pentru a proteja dispozitivul impotriva murdariei, a prafului si chiar in cazul impacturilor.

In afara acestor accesorii, cu siguranta fiecare utilizator de smartphone are preferintele sale atunci cand trebuie sa isi aleaga accesoriile. Cei carora le place sa isi faca poze si sa le incarce pe retelele de socializare, cel mai probabil isi vor alege selfie stick-uri, pe care le vor folosi pentru a-si face selfie-uri.

In ceea ce priveste soferii in schimb, acestia vor avea nevoie sa isi aleaga cele mai potrivite accesorii telefoane pentru masina. Un suport auto pentru smartphone, o casca bluetooth si un incarcator auto, sunt accesorii telefoane care unui sofer nu trebuie sa ii lipseasca.

Pentru cei care calatoresc frecvent cu autocarul, o baterie externa pentru smartphone este accesoriul de care au foarte multa nevoie.

Exista acum accesorii interesante care permit incarcarea smartphone-urilor, iar acestea sunt incarcatoarele wireless. Mai multe detalii despre acestea si incarcarea wireless, puteti afla in continuare.

Incarcarea wireless foloseste doua cuplaje inductive rezonante cu scopul de a transmite semnale de putere redusa intre doua dispozitive. Acestea sunt special concepute pentru a transmite electricitate fara a se atinge reciproc, asa cum o face o conexiune cu fir normala. Statia de baza, care este conectata la perete prin propria sursa de alimentare, are o bobina de emitator, iar telefonul are o bobina de receptor.

Statia de baza trimite in mod regulat un semnal, iar atunci cand o bobina de receptor se apropie suficient de mult, o schimbare de rezonanta are loc (statia de baza schimba amplitudinea oscilatiei sale – vibreaza mai repede) in semnal. Forma de unda a semnalului este apoi modulata (schimbata pentru a permite bobinei din telefon sa stie ca se trimite puterea) si incepe incarcarea inductiva.

Incarcarea inductiva foloseste acele doua bobine electromagnetice special concepute pentru a crea un camp magnetic intre doua dispozitive. Exista un proces complicat care permite unui camp magnetic sa produca energie electrica prin diferenta de potential si oscilatie. Oscilarea este o variatie repetata cronometrata, iar in cazul unei bobine electromagnetice, va puteti gandi la ea ca la vibratii.

Bobina din dispozitivul dvs. Android este de asemenea conectata la circuitul de incarcare a bateriei, iar bateria dvs. este incarcata folosind energia indusa de campul magnetic.

Inductia electromagnetica este cu adevarat misto, iar elementele de baza sunt ca daca mutati un material conductor electric, cum ar fi o bobina sau o infasurare, in prezenta unui camp magnetic faceti sa curga electronii.

Lucruri precum un generator alimentat cu gaz, de asemenea, „creeaza” energie electrica folosind energie mecanica pentru a crea EMF (forta electromotiva). Inductia electromagnetica este folosita si in transformatoare si dispozitive de masurare a curentului.

De asemenea, se creeaza caldura excesiva si asta este motivul pentru care incarcarea wireless nu este cea mai eficienta modalitate de a transfera energia de la perete la baterie. Acesta este si motivul pentru care este nevoie de mai mult timp pentru a-ti incarca telefonul pe un pad Qi decat pentru a-l conecta la perete.

In timp ce metodele si materialele noi folosesc frecvente mai ridicate si bobine mai subtiri decat iteratiile anterioare, incarcarea wireless este inca mai putin eficienta si mai costisitoare decat incarcarea standard cu fir.

Cu toate acestea, cele mai noi smartphone-uri de pe piata accepta acest tip de incarcare.

0 Shares
You May Also Like
Istoria papalitatii

Istoria papalitatii

Preeminenta (primatul) episcopului Romei asupra intregii Biserici Catolice, o institutie cunoscuta sub numele de “papalitate”, a avut nevoie…