Care sunt proprietatile plantei de aloe vera?

0 Shares
0
0
0

Cu totii cunoastem planta vindecatoare numita aloe vera. Ii stim foarte bine proprietatile si beneficiile asupra sanatatii. Este o planta care se adapteaza foarte usor si poate fi crescuta si in ghiveci, acasa. Planta contine un complex de substante care vindeca diferite afectiuni ale pielii.

Are proprietati antiinflamatorii, detoxifiante, dar si de stimulare a colagenului. De aceea, este folosit cu succes in industria cosmetica. Gelul de aloe vera intareste sistemul imunitar, avand efect antibiotic, antiinflamatoriu si antiseptic. Eczemele si psoriazisul se trateaza cu ajutorul acestei plante.

Totodata, consumul regulat de aloe duce la normalizarea tranzitului intestinal, ameliorand arsurile de la stomac; are un efect calmant asupra gingiilor si tesuturilor bucale moi. De asemenea, aloe vera reprezinta o sursa bogata de minerale: calciu, sodiu, fier, potasiu, crom, dar si magneziu, mangan.

Planta se numara printre putinele surse vegetale de vitamina B12, A, B, C, E si acid folic. Aceste vitamine ajuta la mentinerea greutatii corporale in limitele normale si impiedica imbatranirea celulara, asigurand necesarul zilnic de energie. Specialistii recomanda folosirea plantei de aloe vera in cazul eczemelor, tenului uscat, ulceratiilor, dar si psoriazisului.

Gelurile de aloe se obtin prin presarea frunzelor proaspete, iar sucul translucid si salciu care se extrage din partea carnoasa a plantei se conserva prin pasteurizare ori prin adaugarea de conservanti. In mod normal, se iau cate 50 ml de gel pe stomacul gol, de doua ori pe zi. Este bun pentru imbunatatirea digestiei, pentru prevenirea si combaterea candidozei, dar si pentru tratarea hiperaciditatii si a colitei.

Unde se gaseste suc de aloe vera

Sucul de aloe vera poate fi cumparat din farmacii, insa poate fi preparat si acasa, cu conditia sa respectati colectarea si prepararea corecta a plantei. Sunt recomandate frunzele mature, in special cele mai de jos care se dau prin tocator pentru a obtine sucul de aloe.

Acest suc se conserva cu ajutorul spirtului medicinal si se pastreaza la frigider, insa nu la temperaturi mai mari de 15 grade. De asemenea, gelul de aloe vera este indicat atat pentru ingrijirea pielii cat si in cazul durerilor articulare.

Aloe vera este contraindicate in cazul copiilor mici, femeilor insarcinate sau care alapteaza. Nu este recomandata folosirea acestui gel nici in cazul in care suferiti de afectiuni ale rinichilor sau ficatului. Datorita proprietatilor antiinflamatoare, antifungice si vindeca, aloe vera este foarte utila in tratarea pielii si a problemelor acesteia.

Folositi cu incredere aceasta planta recunoascuta pentru puterile ei vindecatoare. Nu are efecte negative daca se foloseste conform indicatiilor. Daca aloe vera este sub forma de creme, lotiuni sau geluri, amelioreaza acneea si arsurile cauzate de expunerea necontrolata la soare, atenueaza ridurile si grabeste procesul de regenerare a pielii. Daca aveti taieturi sau muscaturi de insecte, folositi cu incredere aloe vera.

0 Shares
You May Also Like