Ce este masajul balinez?

Ce este masajul balinez?

0 Shares
0
0
0

Masajul reprezinta manipularea tesuturilor moi din corp. Tehnicile de masaj sunt frecvent utilizate cu mainile, degetele, coatele, genunchii, antebratele, picioarele sau un dispozitiv; iar diferite tipuri de masaj pot fi efectuate la Fivemassage, un nou centru pentru relaxare deschis la Bucuresti.

Scopul masajului este in general pentru tratamentul stresului sau durerii corporale, iar in prezent foarte multe persoane isi fac programare la Fivemassage, o oaza de relaxare in Bucuresti, pentru a combate stresul si anxietatea prin masaj.

O persoana care a fost instruita profesional sa efectueze masaje era cunoscuta in mod traditional ca maseur (barbat) sau maseuza (femeie), dar in clipa de fata, persoana care efectueaza masaje este cunoscuta ca si terapeut.

In clipa de fata, exista diferite tipuri de masaj, precum masaj terapeutic, masaj de relaxare (si cu siguranta este important sa cunpasteti diferenta dintre un masaj de relaxare si unul terapeutic). La Fivemassage, un nou centru pentru relaxare deschis la Bucuresti, care este de-asemenea un centru Spa cu concept unic, va puteti bucura de beneficiile masajului thailandez, sau daca alegeti masajul suedez, va puteti bucura de beneficiile acestuia.

Puteti de-asemenea opta pentru un masaj anticelulitic sau pentru masaj facial sau capilar, puteti opta pentru un masaj cu pietre calde, ori pentru reflexoterapie, insa daca intentionati sa aveti parte de o experienta unica, atunci cu siguranta trebuie sa accesati https://www.fivemassage.ro/masaje/masaj-balinez, si sa optati pentru un masaj balinez.

Masajul balinez este un masaj special, despre care vom discuta in continuare. La final, cu siguranta veti avea convingerea ca trebuie sa optati pentru un astfel de masaj, cel putin odata in viata.

Masajul balinez, tehnica si beneficiile unui tratament relaxant

Masajul balinez este tratamentul perfect pentru redobandirea armoniei dintre corp si minte. Sa descoperim tehnica, beneficiile si caracteristicile acesteia.

Masaj traditional indonezian a fost inventat in Bali, o destinatie populara pentru calatorii care vin din toate colturile ale lumii. A devenit popular acest tip de masaj la inceputul secolului XX, cand un grup de artisti vizionari au fost uimiti de farmecul acestei fasii de pamant pe care au numit-o „insula Paradisului”. In acest loc, cunostintele antice au fost pastrate vii si provin dintr-o fuziune a traditiilor animiste, budiste si hinduse.

Trecerea culturilor

Arhitectura si folclorul din Bali este puternic influentat de alte tari asiatice. Pura Besakih, este cel mai mare si mai idolatrizat templu din Bali, care este considerat un templu mama pentru hinduism si care este un exemplu clar al acestui amestec de influente.

Masajul balinez in sine este influentat de practicile indiene, chineze si thailandeze: de fapt poate fi definit ca un fel de amestec de diferite tehnici care sunt armonizate intr-un tratament unic.

Tehnici de masaj balinez

Masajul balinez este un tratament in care este implicat tot corpul, si se poate spune ca un astfel de masaj realizat la Fivemassage, un nou centru pentru relaxare deschis la Bucuresti, este ideal pentru cei care doresc sa aiba grija de corpul lor de la scalp la picior.

In timpul tratamentului, pacientii trebuie sa se aseze pe o canapea profesionala de masaj; apoi sunt masati usor cu ulei parfumat ales in functie de preferintele si tipul lor de piele. Partile corpului care nu au fost masate si cele deja masate sunt acoperite cu o carpa pentru a nu crea salturi de temperatura.

Aceasta tehnica include lovituri blande si relaxante, precum si stimulari puternice ale presiunii. Terapeutul incepe sa trateze picioarele, apoi frictioneaza ferm spatele si bratele si, in final, maseaza incet scalpul. Terapeutii folosesc o combinatie de intinderi blande, rostogolirea pielii, framantarea si mangaierea si stimularea punctului de presiune, pentru a stimula fluxul de sange, limfa si energie.

Crearea unei atmosfere relaxante

Cei care efectueaza tratamentul trebuie sa stie care sunt cele mai recomandate tipuri de atingere si modul in care misca membrele pacientului. De asemenea, trebuie sa fie capabili sa creeze o atmosfera relaxanta, calmanta si linistitoare, deoarece masajul balinez calmeaza corpul si mintea.

Ce uleiuri poate sa aleaga terapeutul?

Pentru a face tratamentul mai eficient, terapeutii folosesc uleiuri vegetale, inclusiv jojoba, susan, monoi thailandez si ulei de nuca de cocos, precum si uleiuri esentiale parfumate, cum ar fi ylang-ylang si ulei de trandafir. Unele uleiuri esentiale potrivite pentru acest tip de masaj sunt foarte rare si pot fi gasite exclusiv in insula Bali sau, mai general, in Indonezia, cum ar fi uleiul esential de frangipani. Acest lucru este deosebit de apreciat de balinez pentru ca sporeste starea de spirit.

Beneficii

Masajul traditional al insulei indoneziene Bali ajuta la reducerea stresului, stimuleaza fluxul de sange, amelioreaza muschii incordati, ajuta la detoxifierea organismului, hraneste si inmoaie pielea. Atat femeile cat si barbatii pot primi acest tratament, cu conditia sa nu sufere de anumite patologii pentru care nu este recomandat masajul.

Se poate spune ca pentru cei care isi doresc sa poata combate stresul si anxietatea prin masaj, masajul balinez reprezinta o optiune foarte buna.

0 Shares
You May Also Like
Istoria papalitatii

Istoria papalitatii

Preeminenta (primatul) episcopului Romei asupra intregii Biserici Catolice, o institutie cunoscuta sub numele de “papalitate”, a avut nevoie…