Cum se utilizeaza Aloe Vera proaspata?

0 Shares
0
0
0

Aloe vera este o planta medicinala care a fost folosita pentru tratarea diverselor afectiuni de sanatate de mii de ani. De obicei este sigur sa folosesti frunze si plante aloe vera direct de la planta, sau o poti cumpara sub forma de gel.

Cremele, gelurile si unguentele de aloe vera contin gelul limpede care se gaseste in aloe veraleave. Aceste produse pot fi aplicate topic pentru a trata diferite afectiuni ale pielii.

Aloe este vandut sub forma de capsula sau lichid pentru a lua intern pentru a promova sanatatea si bunastarea. Cititi mai departe pentru a afla cum sa utilizati aloe vera si potentialele beneficii si riscuri.

Cum se recolteaza planta

Este relativ simplu sa recoltezi o planta de aloe pentru gel si suc. Veti avea nevoie de o planta matura care sa aiba cel putin cativa ani. Aceasta asigura o concentratie mai mare a ingredientelor active.

De asemenea, veti dori sa asteptati cateva saptamani inainte de a taia frunzele din aceeasi planta. Poate doriti sa aveti cateva plante pe rotatie daca intentionati sa recoltati aloe des.

Pentru a recolta planta de aloe pentru gel si suc:

  1. Scoateti 3-4 frunze simultan, alegand frunzele groase din sectiunile exterioare ale plantei.
  2. Asigurati-va ca frunzele sunt sanatoase si lipsite de mucegai sau daune.
  3. Taiati-le aproape de tulpina. Majoritatea nutrientilor benefici se gasesc la baza frunzelor.
  4. Evitati radacinile.
  5. Spalati si uscati frunzele.
  6. Taiati marginile intepatoare cu un cutit.
  7. Cu un cutit sau cu degetele, separati gelul interior de exteriorul frunzei. Gelul interior este partea din aloe pe care o vei folosi.
  8. Lasati seva galbena sa se scurga de pe frunza. Acesta este latexul de aloe vera. Daca intentionati sa utilizati latexul, il puteti prinde intr-un recipient. Daca nu intentionati sa utilizati latexul, il puteti elimina.
  9. Taiati gelul de aloe in felii sau cuburi.

Daca doriti gel de aloe neted, dupa separarea aloe de partea exterioara a frunzei, puteti pune aloe intr-un blender si apoi strecurati substanta pentru a indeparta pulpa.

Cum se foloseste gelul de aloe proaspat

Puteti aplica gel de aloe proaspat direct pe pielea dvs. sau urmati o reteta pentru a face un produs de frumusete de casa. De asemenea, poate fi adaugat la mancare, smoothie-uri si bauturi.

Pentru a face suc de aloe, folositi 1 cana de lichid pentru fiecare 2 linguri de gel de aloe. Includeti orice alte ingrediente, cum ar fi fructele, si folositi un blender sau un procesor de alimente pentru a va amesteca bautura.

Daca intentionati sa consumati felii proaspete de gel de aloe, acesta va pastra la frigider cateva zile, dar este bine sa il consumati cat mai repede. Puteti pastra intotdeauna gel de aloe vera in congelator daca nu sunteti gata sa il utilizati imediat.

Ei bine, acum ca ai aflat cum se recolteaza planta de aloe vera, dar si cum se obtine gelul si sucul de aloe vera, iti poti indrepta atentia spre Regina Plant, pentru a-ti comanda aloe vera la ghiveci, sau frunze de aloe vera, in functie de preferinte.

0 Shares
You May Also Like