Cercetatorii au descoperit ca Svastica preceda civilizatiei din Valea Indusului

Cercetatorii au descoperit ca Svastica preceda civilizatiei din Valea Indusului

0 Shares
0
0
0

Unii cercetatori sustin ca simbolul antic al svasticii a patruns din India in cele doua Americi si in alte parti ale lumii. Cercetatorii au ajuns la concluzia ca simbolul svasticii este mai vechi decat arienii si chiar decat civilizatia din Valea Indusului.

Spre deosebire de ceea ce stim din credinta populara, svastica este un simbol al pacii si al continuitatii.
Inca din timpul celui ce-al Doilea Razboi Mondial, simbolul svasticii a fost transmutat si a devenit un simbol al discriminarii si al sacrificarii, un produs al regimului lui Adolf Hitler.

Pentru Hitler, svastica era simbolul suprematiei sale ariene, insa pentru istoricii si arheologii din intreaga lume svastica nu are alta semnificatie decat acea de simbol al discriminarii si al sacrificarii.

De fapt, simbolul adevaratei Svastici dateaza de acum 11.000 de ani si se crede ca isi are originea in perioada Harappan si in cultura civilizatiei din Valea Indusului.

“Am descoperit cea mai matura Svastica si cea mai ordonata din punct de vedere geometric sub forma de sigilii, inainte de civilizatia Harappa. Am reusit, de asemenea, sa stabilim ca mentionarea simbolului Svasticii in Vedele, o culegere de texte originare din Vechea Indie, a avut loc in jurul acelei perioade. Acestea sunt descoperiri sclipitoare care ne vor ajuta sa anuntam ca civilizatia indiana este mult mai veche, contrar informatiilor pe care le gasim in cartile de istorie acceptate mai ales de catre europeni”, a spus Joy Sen, un membru al facultatii IIT-Kgp (Institutul Indian de Tehnologie Kharagpur) si, totodata, liderul proiectului.

Potrivit expertilor, simbolul svasticii a migrat din India – prin ruta Tartar Mongoodi via Kamchatka catre cele doua Americi, acesta fiind motivul pentru care simbolul se regaseste in istoria civilizatiilor azteca si mayasa.

A ajuns in alte parti ale lumii prin ruta Western Land; a ajuns in Finlanda, Scandinavia, regiunea britanica Highlands, dar si in parti ale Europei in care simbolul este gasit sub forma diverselor adaptari.

“Dupa impartirea lumii in noua cadrane in care svastika a patruns din India, am retrasat urmele sale si am putut dovedi grafic afirmatia pe care am facut-o prin sigilii antice, inscriptii, imprimeuri si simboluri religioase existente in aceste tari. Vom dezvalui totul in cel mai mic detaliu”, a precizat Sen.

“Astazi, Svastica este ferm respinsa in cadrul societatii, deoarece oamenii nu au nici cea mai mica idee despre adevaratul sens al acestui simbol. Este un simbol deturnat. I-a inspirat pe Schopenhauer, Friedrich Nietzsche dar si pe Adolf Hitler, asupra caruia Nietzsche a avut o uriasa influenta si care a inceput un program antisemit, bazat pe un mit fals al invaziei ariene, pe o pretinsa superioritate rasiala ariana. Au fost sapte ani de razboi, teroare, coruptie si exterminare”, a mai precizat Sen.

0 Shares
You May Also Like