10 avantaje ale invatarii unei limbi straine

10 avantaje ale invatarii unei limbi straine

0 Shares
0
0
0

Invatarea unei limbi straine contribuie la dezvoltarea creierului, la cresterea capacitatii de memorare si la prevenirea senilitatii si dementei. In trecut oamenii credeau ca invatand doua limbi veti crea confuzie in creier.

In plus, se considera ca este mai bine sa se invete o singura limba corect decat sa se suprasolicite creierul cu doua. O alta perspectiva, mai extrema si foarte absurda  fost aceea ca a invata doua limbi straine poate sa provoace personalitate dubla sau schizofrenie. Sunt si studii care incearca sa dovedeasca faptul ca invatarea a doua limbi poate sa puna probleme. Cercetatorii care publica aceste studii sustin ca oamenii care vorbesc doua limbi au un vocabulam mai redus si au un acces mai incetinit la cuvinte.

Aceste dezavantaje minore si mituri sunt umbrite de noile cercetari care arata clar ce beneficii psihologice aduce invatarea unei noi limbi iar acestea se extind mult peste capacitatea de a comanda o cafea intr-o alta tara sau posibilitatea de a cere indicatii pentru a ajunge la un muzeu, de exemplu.

Daca pana acum nu ati fost interesat de invatarea unei limbi straine, va recomandam sa apelati la cursuri engleza, aceasta fiind si cea mai cautata limba si cea mai utilizata. Daca stiti engleza cu siguranta va veti putea intelege macar la nivel minimal cu oamenii din orice tara.

Centrii din creier responsabili cu limbajul se devolta atunci cand invatati o limba cu succes. Cu cat veti invata mai bine cu atat acele zone se dezvolta mai bine.

Bilingivsmul poate sa intarzie dezvoltarea bolii Alzheimer la persoanele susceptibile cu pana la cinci ani. Desi pare incredibil studiile sustin inca acest lucru. Ca si conscluzie la aceasta afirmatie putem spune ca invatarea unei limbi straine are un efect foarte bun asupra dementei mult mai bun decat orice s-a reusit pana acum cu medicamente.

Bilingvii au o mai buna capacitate de ascultare deoarece creierul trebuie sa lucreze mult mai mult pentru a intelege sunetele din doua limbi sau mai multe.

Copiii din familiile in care se vorbesc mai multe limbi pot distinge chiar si limbi pe care nu le-au mai auzit inainte deoarece sunt tot timpul expusi la diferite sunete, cum ar fi catalana sau spaniola si acest fapt ii ajuta sa vada diferenta dintre franceza si engleza de exemplu.

Copiii care sunt educati intr-un mediu in care se vorbesc doua sau mai multe limbi au o memorie mult mai de lunga durata comparativ cu cei care sunt educati intr-o singura limba. Asta inseamna ca acesti copii au mai multe abilitati si sunt mai buni la calcule.

Persoanele care vorbesc doua sau mai multe limbi pot schimba repede task-urile intre ele si au o mai buna flexibilitate cognitiva fiindu-le mai usor sa se adapteze la situatii neasteptate.

Bilingvii sunt mai atenti si limiteaza mult mai bine elementel care le pot distrage atentia.

Dezvoltarea cognitiva care implica o atentie imbunatatita si o abilitate multi tasking foarte buna are loc pentru ca persoanele bilingve au activate ambele limbi in creier si trebuie sa determine tot timpul care este cea potrivita ceea ce le confera beneficii mentale.

0 Shares
You May Also Like
Istoria papalitatii

Istoria papalitatii

Preeminenta (primatul) episcopului Romei asupra intregii Biserici Catolice, o institutie cunoscuta sub numele de “papalitate”, a avut nevoie…