7 sfaturi pentru invatarea anatomiei

7 sfaturi pentru invatarea anatomiei

0 Shares
0
0
0

Anatomia umana este grozava, in sine, dar pentru a invata, iti dai seama ca este dezastru? In acest articol, iti voi oferi 7 sfaturi pentru a te ajuta sa inveti in mod eficient anatomia.

Sfatul nr. 1: Invata dupa „regiunea” anatomica

Ce vreau sa spun prin asta? Studiile au aratat ca este mai eficient sa inveti in functie de regiunile corpului decat de exemplu „subiect”, faptul de a invata toata anatomia antebratului (muscular/osteologie/nerv etc.) face posibila o mai buna intelegere si mai ales iti amintesti mai usor! Foloseste-ti propriul corp pentru a vizualiza mai bine!

Sfatul # 2: Ia-ti creioanele! Deseneaza!

Cred ca este esential sa desenezi pentru a pastra mai bine in minte tot ce inveti. Deci, desigur, chiar daca nu stapanesti perfect desenul, este foarte posibil sa treci prin schematizarea tuturor!

Forteaza-te sa desenezi, sa faci scheme, sa faci totul distractiv si mai ales sa colaborezi, astfel incat anatomia sa te dezgusteze cat mai putin posibil.

Sfat # 3: Foloseste dispozitive mnemonice!

Nu se poate repeta suficient de des, dispozitivele mnemonice te pot salva literalmente! Poti sa le folosesti pe cele existente (mai practice) sau le poti inventa!

Sfatul # 4: Repeta, repeta si repeta

Intr-adevar, trebuie sa continui sa repeti pana cand ti se potriveste in cap toata informatia. Singura modalitate de a memora toate diferitele structuri anatomice si functiile lor este de a repeta, repeta si ai ghicit, repeta.

Multi studenti considera ca sunt utile notele de rescriere, insa tu poti sa vezi ce procese vei face ca aceasta repetare sa fie tipul tau de memorie (vizuala, auditiva etc).

Sfatul # 5: Lucreaza in grup

Pentru unii oameni, lucrul in grup poate fi benefic. Uneori cerand altcuiva sa iti impartaseasca ideile sau sa iti puna intrebari, te poate ajuta sa pastrezi informatiile si sa identifici punctele slabe.

A avea un grup de studiu te poate motiva, de asemenea, sa studiezi. Studiile au aratat ca predarea in grup este foarte eficienta pentru a ajuta la memorarea si mai ales la pastrarea informatiilor dobandite in timpul invatarii.

Sfatul # 6: Concentreaza-te asupra punctelor slabe

Pentru a te linisti, in mod firesc tinzi sa treci in revista conceptele pe care le-ai insusit deja mai intai. Dar obiectivul principal pe care trebuie sa-l ai, este sa te concentrezi in special asupra punctelor tale slabe si nu invers!

7 sfaturi pentru invatarea anatomiei

Sfatul # 7: Profita de resursele din jur!

Multe resurse iti stau la dispozitie pentru a-ti facilita studiile. Asigura-te ca schimbi nu numai metodele de studiu, ci si resursele pe care le utilizezi pentru a maximiza eficacitatea invatarii si pentru a intari de fapt conceptele.

In acest sens, poti invata si studia de Netter – Atlas de anatomie, fiind recunoscut in toata lumea, extrem de clar asupra viziunii corpului uman cu o perspectiva medicala.

Sper ca toate aceste sfaturi te vor ajuta sa iti gestionezi testul de anatomie! Si nu ezita sa iti inventezi povesti pentru a retine mai bine un concept special. Nu uita ca un creier sa poata pastra informatiile bine, trebuie sa aiba un sens si ca faca legaturi cu altceva cunoscut.

0 Shares
You May Also Like
Istoria papalitatii

Istoria papalitatii

Preeminenta (primatul) episcopului Romei asupra intregii Biserici Catolice, o institutie cunoscuta sub numele de “papalitate”, a avut nevoie…