5 aplicatii pentru identificarea plantelor cu telefonul mobil

5 aplicatii pentru identificarea plantelor cu telefonul mobil

0 Shares
0
0
0

Va aducem o mica compilatie cu 5 aplicatii pentru a identifica plantele cu mobilul, folosind camera pentru a le face o fotografie si lasati aplicatia sa va spuna ce planta este.

Toate aplicatiile de pe lista sunt gratuite si vom descrie ce ofera fiecare, astfel incat sa puteti incerca cea care se potriveste cel mai bine cu ceea ce aveti nevoie. Atunci cand folosesti intens telefonul utilizeaza si geam sticla protectie telefon pentru a te asigura ca este protejat.

  1. ArbolApp

Si incepem cu o aplicatie care nu se concentreaza pe diferite tipuri de plante, precum majoritatea membrilor de pe lista, dar este specializata in identificarea copacilor. este o aplicatie creata de Gradina Botanica Regala a CSIC si care ofera 143 de specii descrise in 122 de fisiere cu informatii despre copacii nativi si cei mai des salbatici din Andorra, Portugalia continentala, Spania continentala si Insulele Baleare.

Este, de asemenea, una dintre putinele aplicatii de pe lista care nu identifica copacii prin fotografii, dar ofera doua metode ghidate pentru a sti care copac este in fata ta. In carti veti vedea mai multe fotografii ale fiecarei specii, o scurta descriere si o harta unde puteti vedea distributia acestora.

  1. Flora Incognita

O aplicatie care va permite sa identificati rapid si usor plantele cu camera, folosind fotografiile pe care le faceti plantelor pe care le gasiti. Tot ce trebuie sa faceti este sa faceti o fotografie a florii si a frunzei unei plante cu telefonul mobil si sa o incarcati astfel incat aplicatia sa o poata compara cu fotografiile din baza sa de date si sa va ofere rezultatul.

  1. Garden Answers

O aplicatie care va permite, de asemenea, sa identificati plantele prin fotografii, putand identifica 20.000 de specii de plante diferite. Aceasta aplicatie are, de asemenea, propriul motor de intrebari frecvente despre infestarea cu boli sau insecte, cu 200.000 de intrebari si raspunsurile acestora.

Aceasta este o aplicatie gratuita pentru identificarea plantelor, dar are o mica plata suplimentara daca doriti sfaturi despre gradinarit.

De asemenea, are o fila Favorite pentru a le salva pe cele care va intereseaza cel mai mult si o baza de date de cautare a cuvintelor cheie pentru a obtine mai multe informatii.

  1. Google Lens

Google Lens nu este o aplicatie specializata pentru identificarea plantelor, dar este capabila sa identifice cele mai comune specii de plante. Modul sau de procedare este similar cu cel al altor aplicatii de pe lista, dar folosind fotografiile care se afla in motorul de cautare al companiei pentru a cauta potriviri si pentru a va arata informatiile.

  1. LeafSnap

O aplicatie creata de un grup de entuziasti ai naturii, care va permite sa identificati instantaneu mii de plante, flori, fructe si copaci cu camera mobila. Faceti o fotografie a plantei pe care doriti sa o identificati, iar algoritmii de inteligenta artificiala o vor compara cu baza sa de date pentru a va oferi un rezultat.

Veti putea face fotografii instantaneu sau le puteti incarca pe cele pe care le aveti deja, iar creatorii aplicatiei sustin ca pot identifica plantele cu o precizie de 95%. Identificandu-le, veti avea carduri cu informatiile lor pe care le puteti consulta sau memora pentru a le citi ulterior.

0 Shares
You May Also Like
Istoria papalitatii

Istoria papalitatii

Preeminenta (primatul) episcopului Romei asupra intregii Biserici Catolice, o institutie cunoscuta sub numele de “papalitate”, a avut nevoie…