Interfetele customizate pentru Android pot avea un oarecare succes sau nu, dar nu putem spune ca nu devin din ce in ce mai bune, o data cu trecerea timpului. Cele mai bune huse LG, numai pe MagazinGsm.ro.
Interfata HTC Sense 5 a celor de la HTC este excelenta, la fel si noul Motorola UI, de la Motorola. Samsung sunt si ei pe drumul cel bun. Interfata UI de pe LG G2 este destul de atractiva, avand si propriile puncte forte. Butoanele si optiunile sunt exact acolo unde ti-ai dori sa fie, iar optiunile de customizare sunt si ele suficiente.
Cand aprinzi device-ul, vei observa ca poti personaliza pana la 5 home-screen-uri separat. Widget-urile Android 4.2.2 sunt disponibile, dar LG a pus la dispozitie si alte cateva widget-uri de productie proprie. Lock-screen-ul arata destul de aerisit si nu este incarcat cu aplicatii bloatware.
Ca pe majoritatea device-urilor cu Android, exista un numar de shortcut-uri foarte usor accesibile direct din lock-screen, asa cum ar fi aplicatia pentru telefon (phone), mesageria, aplicatia pentru camera, cea pentru radio, etc. Poti customiza aceste aplicatii in asa fel incat la fiecare pornire a device-ului G2, sa fii intampinat de acele aplicatii pe care le folosesti cel mai des.
Daca esti deja familiarizat cu sistemul de operare Android, navigarea prin interfata LG UX, poate fi foarte intuitiva si usoara. Ca si alte interfete Android customizate, cea de pe LG G2 are si cateva functii unice, dar foarte folositoare.
Un feature destul de important va fi Q-Slide, care permite functia de multitasking exclusiv pentru device-urile fabricate de LG. Acest feature permite sa puteti rula 2 aplicatii in acelasi timp. Q-Slide poate deschide 2 aplicatii, existand posibilitatea de slide intre cele 2, cea inactiva devenind transparenta pe ecran.
Puteti de asemenea sa controlati nivelul de transparenta al aplicatiei inactive. Este un feature bun al celor de la LG, dar ca si posibilitatea de multitasking a celor de la Samsung (dual-window-ul de pe device-urile Samsung Galaxy), probabil ca nu va fi folosit foarte mult de catre utilizatori.
Performanta.
Deoarece LG G2 este echipat cu un procesor puternic si o cantitate suficienta de RAM, performanta este excelenta. In activitatile de zi cu zi, in aplicatiile uzuale, telefonul se misca excelent.
Deschide aplicatiile foarte rapid, iar tranzitiile se fac fara nici un pic de lag. Daca faci multi-tasking cu ajutorul Q-Slide, vei aprecia fara doar si poate procesorul quad-core Krait tactat la 2.26 Ghz. De asemenea, device-ul nu se blocheaza si nu da crash-uri in nici un fel de aplicatie ce a fost incercata in review-urile oficiale.
Durata de viata a bateriei.
Putem afirma fara nici o teama ca durata de viata a bateriei de pe LG G2 este excelenta. Desi nu are aceeasi capacitate ca anumite modele ale concurentei (de exemplu Motorola Droid Maxx), bateria dureaza suficient de mult, cu siguranta mai mult de o zi, in regim de utilizare foarte intensa. Daca veti folosi telefonul moderat, bateria poate dura pana la 2 sau chiar 3 zile.