Aplicatia pentru telefon Terror Alert se lanseaza in Franta

0 Shares
0
0
0

Aplicatia va fi libera pentru download atat in limba Franceza cat si in limba Engleza

Alerta aplicatiei va aparea in mai putin de 15 minute, de la declansarea unui incident.

Utilizatorii vor fi capabili sa monitorizeze alertele pentru 8 zone geografice diferite.

O noua aplicatie pentru smartphone a fost lansata in Franta si poate avertiza utilizatorii despre un posibil atentat terorist. Aceasta aplicatie este binevenita, mai ales ca Euro 2016 abia a inceput si este oricand posibil sa apara incidente neplacute, daca nu si mai grav, unele atacuri teroriste.

Aplicatia “Terror Alert” va fi gratuita adica va putea fi descarcata gratis atat in limba Engleza cat si in limba Franceza, avertizand utilizatorii (prin trimiterea unui warning – mesaj de alerta) despre posibilitatea unui atac terorist, dupa cum declara ministrul francez al afacerilor interne, care a initiat acest program si a introdus serviciul respectiv.

Aplicatia va alerta de asemenea userii (care trebuie sa fie geo-localizati) despre “evenimente neasteptate” asa cum ar fi inundatiile dintr-o anumita zona de exemplu.

Alertele vor aparea pe ecran in mai putin de 15 minute dupa ce incidentul a fost confirmat de catre autoritati si vor putea fi customizate, in functie de locatia exacta a utilizatorului care foloseste aplicatia.

De asemenea, cei care vor folosi aceasta aplicatie, vor putea sa o seteze pentru 8 zone geografice diferite, putand astfel sa-si monitorizeze rudele si prietenii apropiati. De asemenea, aplicatia va avea capacitatea sa dea anumite sfaturi despre cum puteti sa fiti in siguranta, ce informatie este necesara pentru o anume situatie in mod particular, etc.

Ideea acestei aplicatii a aparut in Noiembrie 2015, atunci cand din nefericire, cunoastem cu totii ce s-a intamplat la Paris.

Aproape 150 de morti, in niste atacuri teroriste brutale, efectuate in mai multe locatii, in unele folosindu-se arme automate de tip Kalashnikov, iar in altele, bombe artizanale. Mai ales acum, cand Euro 2016 abia a inceput, iar acest campionat este gazduit tot de Franta, este cu atat mai importanta o astfel de aplicatie.

Guvernul spera ca aplicatia va ajuta utilizatorii sa raspandeasca informatii importante, despre situatia securitatii dintr-o anumita zona, mai ales pe social media (Facebook, Twitter, etc.).

Acest lucru ar putea ajuta serviciile de urgenta franceze dar si din alte tari, in sensul ca nu s-ar mai supraincarca liniile de apel, mentinand in acelasi timp o informare corecta si foarte rapida a publicului. Autoritatile declara deasemenea, ca vor proteja indentitatea userilor, datele lor personale nefiind publice.

Lansarea vine o data cu un avertisment dat de catre Marea Britanie, in legatura cu gradul de risc ridicat la care vor fi supuse stadioanele si asa numitele “fan zones” (zonele cu fani), acestea fiind foarte posibil, tinte sigure pentru eventuale atacuri teroriste, la Euro 2016.

Capacitatea de reactie rapida in cazul unui posibil atentat terorist este foarte importanta si poate salva multe vieti, iar aceasta aplicatie prin modul in care a fost conceputa, poate face cu succes acest lucru.

 

0 Shares
You May Also Like