Cum revolutioneaza tehnologia Blockchain industria dezvoltarii aplicatiilor mobile?

Cum revolutioneaza tehnologia Blockchain industria dezvoltarii aplicatiilor mobile?

0 Shares
0
0
0

Tehnologia blockchain este una dintre noile tendinte a carei dominatie în lumea afacerilor a crescut peste noapte, si asta de când am vazut prima sa aplicatie din lumea reala odata cu lansarea Bitcoin, ecosistemul de moneda digitala descentralizat din 2009.

La început, s-a estimat ca aceasta tehnologie se limiteaza doar la Bitcoin, dar ea si-a dovedit eficacitatea odata cu trecerea timpului. Judecând dupa utilizarea sa si dupa cât de diversificata a devenit tehnologia Blockchain, se pare ca tehnologia aceasta este pregatita sa conduca lumea digitala a viitorului apropiat.

Progresul tehnologiei blockchain în industria aplicatiilor mobile a deschis noi usi si oportunitati pentru afaceri si antreprenori.

Fara îndoiala, tehnologia Blockchain are potentialul de a perturba o multitudine de industrii, de la servicii financiare pâna la asistenta medicala si chiar pâna la sectorul public. Numeroase firme si întreprinderi mari investesc activ în cercetarea si dezvoltarea tehnologiei blockchain pentru a re-proiecta modele si practici traditionale de afaceri.

Implicatiile tehnologiei Blockchain în cateva industrii importante

Implicatiile tehnologiei Blockchain în cateva industrii importante

Acestea fiind spuse, sa aprofundam implicatiile adoptarii tehnologiei Blockchain în dezvoltarea aplicatiilor mobile în mai multe industrii.

Industria de audit si asigurare

Tehnologia blockchain ofera o oportunitate de a eficientiza procesele de raportare financiara si audit cu acces la date în timp real prin noduri de citire create pe blockchain-uri. Este esential ca întreprinderile care se ocupa de audit si asigurare sa fie la curent cu ultimele evolutii si progrese în acest spatiu.

Pe lânga profesia de audit financiar si asigurare, mai multe burse din întreaga lume folosesc o platforma blockchain pentru a permite emiterea si transferul de valori mobiliare private.

Stiintele vietii si sectorul de sanatate publica

Domeniul de aplicare al tehnologiei Blockchain în industria asistentei medicale este nelimitat, deoarece în ultimii ani au fost martorii multor cazuri in care aceasta noua directie de dezvoltare a  perturbat in mod vizibil industria asistentei medicale si a stimulat dezvoltarea aplicatiilor destinate asistentei medicale la scara larga.

Multe organizatii din domeniul sanatatii valorifica potentialul Blockchain pentru a asigura integritatea facturarii medicale, a dosarelor medicale electronice, a cererilor medicale si a altor tipuri de activitati specifice.

Resurse energetice

Tehnologia blockchain a atras un interes remarcabil din partea companiilor de furnizare a energiei, a startup-urilor, a institutiilor financiare si a guvernelor nationale. Statisticile de cercetare lansate de Global Market Insights Inc arata ca tehnologia Blockchain din sectorul energetic se estimeaza ca va creste de la 200 de milioane de dolari în 2018 la 18 miliarde de dolari pâna în 2025.

Ethereum, un blockchain descentralizat, open-source si cea de-a doua cea mai mare moneda virtuala de pe piata in acest moment, este utilizat pentru stabilirea tehnologiei retelelor inteligente care ar ajuta la utilizarea surplusului de energie ca active digitale tranzactionabile în rândul consumatorilor.

Sectorul public

Guvernele din diferite tari exploreaza tehnologia Blockchain pentru a isi sustine registrele de active, inclusiv – actiuni funciare si corporative. Companiile, persoanele fizice si guvernele pot utiliza un model de guvernare bazat pe Blockchain pentru a partaja date si resurse de pe un registru distribuit securizat prin criptografie.

În plus, un guvern digital bazat pe blockchain poate spori încrederea si responsabilitatea prin securizarea datelor, eficientizarea proceselor si reducerea abuzurilor de orice fel. Inclusiv ideea posibilitatii sustinerii votului electronic bazat pe tehnologia de tip blockchain este plauzibila.

Lanturile de aprovizionare

Mai multe lanturi de aprovizionare orientate spre viitor încorporeaza Blockchain în sistemele lor deja. Odata cu extinderea tehnologiei, sunt descoperite posibilitatile unui sistem de operare universal pentru toate lanturile de aprovizionare pentru a conecta întreaga lume într-un mod complet transparent si practic incoruptibil.

Tehnologia blockchain poate îmbunatati lanturile de aprovizionare aducând transparenta în miscarea resurselor, eliminând erorile umane din procesul de urmarire si conectând bunurile cu metode de urmarire robuste si sigure.

De ce este tehnologia Blockchain este o afacere atât de mare?

Tehnologia blockchain face valuri constante în întreaga industrie de dezvoltare a aplicatiilor mobile din diverse motive.

Setul sau incredibil de caracteristici, inclusiv activitati descentralizate, imuabilitate, contracte inteligente si automatizare, justifica utilitatea tehnologiei în industrie.

Unele dintre avantajele cheie ale dezvoltarii unei aplicatii mobile bazate pe Blockchain includ:

Transparenta maxima

Cu sistemul descentralizat al Blockchain, toate tranzactiile sunt înregistrate în registrul public, ceea ce ofera tuturor acces la urmarirea lor, atunci când este necesar. Sistemul Blockchain este rezistent la manipulare si garanteaza siguranta aplicatiilor dvs. mobile chiar si în timp ce actualizati datele si setarile de baza.

Conceptul de descentralizare trebuie explicat mai in detaliu. Inseamna ca nimeni nu poate controla si influenta sistemul in mod decisiv. Adica, cu alte cuvinte este primul sistem care nu este conceput piramidal, ci mai degraba este un sistem rotund inchis, bazat pe interactiunile dintre useri. Fiecare user influenteaza sistemul dar nici unul nu poate controla sensul si transformarile sistemului in mod decisiv.

Securitate sporita a datelor

Securitatea datelor a ramas una dintre principalele preocupari atât în ​​rândul utilizatorilor, cât si al dezvoltatorilor de aplicatii mobile de-a lungul anilor, mai ales dupa ce mai multe cazuri de furt a datelor au lovit lumea la scara masiva.

Datorita arhitecturii descentralizate a tehnologiei Blockchain, criptarea nu poate fi sparta fara permisiunea explicita data de administratorii din partea clientului.

Sistemizarea datelor

Tehnologia Blockchain ofera o solutie completa de sistematizare a datelor pentru stocarea datelor pe mai multe blocuri si stabilizarea implementarii fiabile. Ierarhia flexibila a Blockchain în serviciile de dezvoltare a aplicatiilor Android ofera un strat strict de securitate împotriva potentialelor atacuri.

Model publicitar

Platformele de aplicatii mobile construite Blockchain vin cu o versiune improvizata a modelului de publicitate în care utilizatorii sunt recompensati cu monede de aplicatie pentru timpul petrecut folosind aplicatia. Aceasta strategie de cost pe atentie ar elimina necesitatea intermediarilor sau a agentilor care ar lua parte initial la încasarile din vânzari.

Blockchain este de departe cea mai sigura tehnologie împotriva atacurilor cibernetice, deoarece a revolutionat industria de dezvoltare a aplicatiilor mobile si a abordat unele dintre problemele critice legate de acestea.

Cu numeroasele avantaje discutate mai sus, este ideala încorporarea tehnologiei Blockchain în aplicatia dvs. mobila pentru a câstiga transparenta digitala, încrederea clientilor si un avantaj competitiv pentru a domina industria in care activati.

Astea fiind spuse sa nu va mirati prea tare daca cat de curand mare parte din aplicatiile care ruleaza pe display-ul dumneavoastra iPhone sau Android au la baza tehnologia blockchain.

0 Shares
1 comment

Comments are closed.

You May Also Like