Tocmai ati primit sau ati cumparat un smartphone sau o tableta Android si poate doriti sa profitati din plin de ea. Asadar, este timpul sa alegeti aplicatiile potrivite pentru a le instala. Iata o selectie a celor mai bune aplicatii Android, pe care trebuie sa le descarcati pentru a incepe.
In Google Play Store (si in alternativele sale), puteti gasi milioane de aplicatii de toate tipurile, unele inutile, altele deosebit de utile. Uneori este dificil sa te orientezi in aceasta jungla de continut, mai ales atunci cand cumperi un smartphone nou, cand primesti unul cadou sau cand provii dintr-un alt ecosistem, cum ar fi iPhone (iOS) de la Apple. Pentru inlocuire baterie iPhone intra aici!
PENTRU FOTOGRAFII
- Google Foto
Sa faci fotografii, sa le editezi, sa le trimiti. Nu este intotdeauna usor cu aplicatiile Android de baza. Google Photos este indispensabil pentru capacitatea sa de a va salva toate fotografiile, oferind in acelasi timp cateva instrumente simple de editare. Atentie, insa, la noua politica a firmei din Mountain View de a pune capat stocarii gratuite si nelimitate.
- PhotoScan
Nu putem recomanda PhotoScan indeajuns. Aceasta aplicatie va permite sa va scanati fotografiile tiparite in Google Photos, dintr-un album foto sau sub o rama de sticla. Amintirile din familie, de la scoala sau din copilarie sunt scanate in cateva secunde, decupate si imbunatatite automat. Poate ca nu aveti nevoie de ea in fiecare zi, dar este intotdeauna o placere sa o folositi.
- Snapseed
Cu Snapseed, veti putea face retusuri precise si variate. Este o aplicatie foarte bogata si placuta de utilizat.
PENTRU MUZICA
- Youtube Music
In ceea ce priveste muzica, va sfatuim sa acordati o sansa lui Youtube Music, care este acum preinstalat pe majoritatea smartphone-urilor Android. Pe langa faptul ca serviciul s-a imbunatatit foarte mult in ultimele luni, aveti adesea intre una si trei luni de abonament oferite cu un nou smartphone, ceea ce este departe de a fi neglijabil.
Veti putea gasi muzica si cover-uri disponibile in imensa biblioteca YouTube si, in cele din urma, pentru ca uneori puteti profita de YouTube Premium pentru cativa euro in plus, iar acest lucru va va permite sa eliminati reclamele din serviciu.
- Spotify
Bineinteles, trebuie sa va indrumam si catre Spotify, Apple Music, Amazon Music sau Deezer. Pentru cei mai inclinati spre muzica, Qobuz sau Tidal ar putea fi cea mai buna alegere. Pentru ca alegerea nu este evidenta, nu ezitati sa consultati dosarul nostru ultra-complet care compara diferitele servicii de streaming de muzica.
PENTRU VIDEOCLIPURI
- VLC
Iata cele doua playere video pe care vi le putem recomanda cu ochii inchisi si care citesc toate formatele video, sau aproape. In primul rand, VLC, care este o referinta atat pe computere, cat si pe smartphone-uri, ramanand in acelasi timp complet gratuit si open source.
- XPlayer
XPlayer ofera o interfata foarte placuta – multumita in parte temei sale intunecate si elegante. Playerul accepta toate formatele video si poate gestiona continut 4K. De asemenea, ia in considerare fisierele de subtitrare si dispune de un dosar privat in care va puteti stoca videoclipurile confidentiale. XPlayer este disponibil intr-o versiune Premium pentru a scapa de reclame, dar acestea sunt deja foarte discrete in versiunea gratuita.