Baie in stil minimalist

Baie in stil minimalist: 5 sfaturi si idei de amenajare

0 Shares
0
0
0

Daca ai o baie de mici dimensiuni sau pur si simplu vrei sa ai mai mult spatiu aici, stilul minimalist de amenajare s-ar potrivi cel mai bine. Acesta presupune utilizarea elementelor strict necesare si renuntarea la cele care nu au o utilitate stringenta. In acest mod, spatiul se elibereaza si devine mai aerisit, ceea ce reprezinta un mare avantaj in cazul bailor de mici dimensiuni.

Acestea sunt caracteristicile de baza ale stilului minimalist, insa mai trebuie sa tii cont de cateva detalii, daca ai decis sa iti amenajezi baia astfel. De aceea, inainte de a te apuca de treaba, iti recomandam sa parcurgi si randurile de mai jos, pentru a sti exact cum trebuie sa procedezi.

Monteaza obiecte sanitare suspendate

Vasul de toaleta clasic si cele mai multe modele de chiuvete sunt prevazute cu un picior de sustinere, care se fixeaza in pardoseala. Este un detaliu caruia multi nu ii dau importanta, insa atunci cand  vrei sa ai mai mult spatiu in baie, vei constata ca acel picior te incurca.

Din fericire, exista o alternativa care se potriveste perfect stilului minimalist, iar aceasta este reprezentata de obiectele sanitare suspendate. Astfel, atat chiuveta cat si vasul de wc suspendat se monteaza direct pe perete, iar spatiul de sub ele ramane liber putand fi folosit in alt scop, dupa cum vei vedea  in cele ce urmeaza.

Renunta la dulapul de baie

Dulapul de baie este o piesa destul de voluminoasa, la care poti renunta daca vei gasi alte alternative pentru spatiile de depozitare. Aminteste-ti ca ti-a ramas loc liber sub chiuveta suspendata, iar acesta este un spatiu excelent pentru amenajarea unui dulap mai mic, pentru prosoapele curate, sapunuri si altele. Deasupra chiuvetei poti monta un alt dulap suspendat cu oglinda, obtinand astfel un element de mobilier multifunctional.

De asemenea, si locul gol de sub vasul de toaleta poate fi valorificat in acelasi mod, amenajand aici un spatiu de depozitare pentru rezervele de odorizant, rolele de hartie igienica si solutiile de curatare si dezinfectare.

Renunta la cada, in favoarea cabinei de dus

Cada este un obiect voluminos, iar in conceptul minimalist, aceasta poate fi inlocuita cu o cabina de dus, care are aceeasi functionalitate, insa ocupa mult mai putin spatiu. Cabina se instaleaza intr-un colt al baii, avand un design cat mai simplu, la fel si bateria.

Daca totusi tii neaparat sa dotezi baia cu o cada, aceasta trebuie sa fie de dimensiuni reduse, de preferat in forma patrata astfel incat sa se potriveasca perfect in colt.

Placheaza cu un singur model de gresie si faianta

Gresia si faianta folosite pentru placarea pardoselii si peretilor trebuie sa fie de acelasi model, intrucat folosirea a doua tipuri diferite ar incarca vizual incaperea, ceea ce nu ar fi in concordanta cu simplitatea impusa de stilul minimalist. Modelul ales trebuie sa fie simplu, cu suprafata neteda fara imprimeuri sau alte decoratiuni.

Foloseste mult alb

Albul este culoarea definitorie pentru obiectele sanitare, iar in cazul de fata aceasta culoare se potriveste cum nu se poate mai bine. Asadar, este recomandat sa instalezi obiecte sanitare de culoare alba, din materiale obisnuite si modele cat mai simple. De asemenea, gresia si faianta trebuie sa fie tot in tonuri deschise, ca si celelalte obiecte din incapere.

Stilul minimalist nu inseamna si renuntarea la tehnologiile inovatoare, asa ca poti folosi cele mai noi modele de instalatii sanitare, cu conditia ca acestea sa aiba un design simplu, care sa nu iasa cu nimic in evidenta.

Daca la final ti se pare ca baia are un aspect prea rece sau ca spatiul este prea gol, nu este nicio problema daca vei amplasa aici un ghiveci cu o planta de apartament sau diferite modele de tablouri pe sticlă care sa mai invioreze atmosfera.

0 Shares
You May Also Like