Cum sa reparam in siguranta un smartphone?

Cum sa reparam in siguranta un smartphone?

0 Shares
0
0
0

Masurile de siguranta pe care trebuie sa le luam atunci cand reparam smartphone-uri, nu sunt o joaca si trebuie luate foarte in serios. Cauti reparatii telefoane la cele mai bune preturi? Intra pe Service-Gsm.ro.

Acestea trebuie luate nu numai atunci cand reparam telefoanele mobile, dar si atunci cand manipulam si depanam orice device electronic sau gadget. Partile componente de la interiorul unui telefon mobil sau smartphone sunt foarte sensibile mai ales in fata descarcarilor electrice statice (ESD sau electrostatic discharge).

Prin adoptarea acestor masuri de siguranta si prin mentinerea precautiei la un nivel ridicat, poti sa eviti daune nedorite la nivelul placii de baza sau al altor componente interne.

Daca esti in business-ul reparatiilor de smartphone si folosesti toate aceste sfaturi de siguranta, atunci cu siguranta oamenii vor observa asta si te vor cataloga drept un tip foarte organizat si bine echipat, cu alte cuvinte un profesionist in care vor avea incredere, atunci cand isi lasa smartphone-ul la reparat.

Aminteste-ti de faptul ca de obicei, prima impresie este si ultima intr-un astfel de domeniu. A fi bine echipat si informat, iti va aduce intotdeauna mai multi clienti si vei fi bine clasat in fata competitiei.

De asemenea, smartphone-urile moderne sunt device-uri foarte scumpe (unele dintre ele) si nimeni nu ar dori sa-si lase smartphone-ul pe mana cuiva care nu se pricepe, care nu este bine echipat si care nu se organizeaza cum trebuie. Iata cateva sfaturi pentru mentinerea sigurantei in timpul depanarii telefoanelor:

–    Folositi numai mese de lucru protejate impotriva descarcarilor electrice spontane (ESD Safe): da, repararea unui smartphone, a unei tablete sau laptop sau orice alt tip de gadget trebuie facuta intotdeauna pe o masa de lucru, protejata la descarcari electrice. O astfel de masa nu este decat o masa simpla acoperita de un material de protectie, care nu lasa sa apara astfel de descarcari electrice. De asemenea, aceasta masa trebuie sa aiba o impamantare adecvata.
–    Folositi numai tool-uri (scule) esd safe: Profesionisti adevarati folosesc intotdeauna tool-uri esd safe si de buna calitate. Nu folositi scule alternative sau foarte ieftine, care se gasesc la “chinezi”, acestea pot functiona o vreme, dar va puteti trezi ca v-ati stricat smartphone-ul din cauza lor sau va pot lasa cand va e lumea mai draga. E adevarat, sculele de la producatorii de renume sunt mai scumpe (uneori cu mult), dar isi merita banii, mai ales daca sunteti un profesionist in domeniu si aveti deja un business in repararea smartphone-urilor si a tabletelor.
–    Folositi numai surubelnite certificate de tip T4, T5 si T6, pentru efectuarea acestor reparatii. Aceste surubelnite vor fi suficiente in majoritatea cazurilor si rareori veti avea nevoie de altceva. De obicei, modelul T4 sau surubelnita Philips (+) sunt suficiente pentru majoritatea tipurilor de reparatii, mai ales ca sunt si ESD Safe (sigure din punct de vedere al riscurilor de descarcare electrostatica).

Nu in ultimul rand, clientii care vor observa (si fii sigur ca majoritatea vor observa) ce fel de tool-uri folosesti pentru a repara smartphone-urile, vor fi impresionati de profesionalismul tau si te vor recomanda si altor persoane.

0 Shares
You May Also Like