Cum sa obtii un zambet de Holywood

Cum sa obtii un zambet de Holywood

0 Shares
0
0
0

Cat de multumit esti de culoarea dintilor tai? Ai un zambet de Holywood sau iti doresti sa-l ai? Te-ai gandit vreodata sa apelezi la albirea dentara, dar nu esti destul de informat? In acest articol gasesti toata informatia de care ai nevoie. S-ar putea sa-ti fi pus mai multe intrebari legate de albirea dintilor. Noi venim in intampinarea nevoii tale de informare si am incercat sa iti raspundem la ele, raspicat si pe inteles.

Ce inseamna albirea dentara?

Albirea dentara este o procedura medicala care are ca rezultat dinti mai albi si un zambet luminos. Aceastea, la randul lor, contribuie la cresterea starii de bine si imbunatatirea imaginii de sine. Devii mai increzator, zambesti mai larg oamenilor din jur si, desigur, iti etalezi mai des zambetul pe facebook si  instagram.

De ce ingalbenesc dintii si care sunt cauzele modificarilor in culoare?

Fenomenul de ingalbenire a dintilor, numit discromie dentara, se explica prin infiltrarea unor substante sub pelicula de smalt a dintilor, determinand pierderea culorii lor albe naturale.

E foarte bine sa cunoastem cauzele aparitiei petelor pe dinti si factorii ce duc la ingalbenirea lor. De ce? Pentru ca prevenirea este mai usoara decat tratamentul (si mai putin costisitoare, evident).

Una din cauze este consumul in exces a unor produse precum: cafeaua, ciocolata, ceaiul negru, fructe de culori inchise (coacaza, strugure), bauturile carbogazoase intens colorate.

Fumatul, de asemenea, iti afecteaza sanatatea orala. Fumand, culegi un buchet intreg de probleme: ingalbenirea dintilor, aparitia tartrului, respiratie urat mirositoare, boli gingivale. Te va costa prea mult acest buchet, de aceea fii precaut si pune in prim plan sanatatea –  cel mai frumos cadou al vietii.

Administrarea antibioticelor (tetraciclina) la o varsta frageda, ingerarea unei cantitati mari de fluor in timpul copilariei, la fel, determina schimbarea culorii dintilor. Daca esti parinte in devenire sau deja esti mamica/tatic si citesti acest articol, vei sti cum sa eviti pe viitor modificarea culorii dintilor copilasului tau.

Daca nu vizitezi periodic o clinica stomatologica, s-ar putea sa observi in timp real cum se schimba nuanta dintilor, de la o vizita preventiva la alta. O data cu inaintarea in virsta, vrem noi sau nu vrem, dintii ingalbenesc, smaltul translucid se subtiaza, facind mult mai vizibila dentina (stratul de sub smalt). Aceasta problema poate fi tratata doar apeland la o procedura de albire dentara.

In costa procedura de albire dentara?

Intr-o clinica stomatologica iti poti albi dintii utilizind o lampa cu laser si un gel de inalbire. Mai intai, dentistul iti va proteja buzele si gingiile utilizand un mulaj de cauciuc, apoi va prelucra suprafata dintilor cu agentul  de inalbire. Pentru grabirea procesului de albire, dentistul va utiliza lampa cu laser si peste o ora vei avea dinti cu 6-8 nuante mai albi, in functie de nuanta aleasa. Numaidecit, doctorul va aplica un preparat de protectie pentru a intari smaltul si iti va destainui cateva secrete de ingrijire a dintilor dupa albire.

O singura albire dentara? Sau mai multe? Cat timp rezista o albire?

Albirea dintilor nu este permanenta si vei avea nevoie de mai multe sesiuni de albire in functie de cum vei avea grija de ei, dupa primul tratament.  Daca vei adopta un stil alimentar sanatos si vei avea o igiena orala corespunzatoare vei incetini procesul de revenire la culoarea initiala. De obicei, dupa orice tratament, oamenii devin mai precauti si acorda o atentie sporita sanatatii si esteticului lor.

Cit costa o albire dentara?

Costul procedurii de albire dentara variaza in functie de metodele utilizate. Prima, cea mai putin costisitoare, este pasta de dinti cu efect de albire.  Aceasta pasta este mai eficienta decat pasta obisnuita, dar se recomanda sa o utilizezi dupa efectuarea tratamentului. De ce? Pentru ca ajuta dintii sa-si pastreze stralucirea si intr-o anumita masura opreste ingalbenirea dintilor. Retine! Aceasta pasta nu albeste dintii, dar impiedica reingalbenirea dintilor dupa efectuarea unui tratament de albire.

Daca iti doresti sa obtii cele mai bune rezultate si iti pemiti sa scoti din buzunar un ban mai mult, investeste cu incredere in tratamentul de albire cu laser. Vei cheltui mai mult, in jur de 500 – 1000 RON, dar investitia merita toti banii.

Efectele secundare ale albirii

Albirea dintilor poate avea si efecte secundare. Dintii pot deveni sensibili, atunci cand se utilizeaza solutia de albire, dar de obicei aceasta sensibilitate dispare dupa ce termini definitiv tratamentul.

Daca mai ai intrebari, doresti mai multe raspunsuri valide si din surse sigure, cel mai usor este sa te adresezi la o clinica dentara si sa consulti un medic stomatolog specialist, care iti va oferi toata informatia necesara.

Intre timp, ai grija de sanatatea si estetica dintilor tai.

0 Shares
You May Also Like