Tipuri de parchet: Avantaje si dezavantaje

Tipuri de parchet: Avantaje si dezavantaje

0 Shares
0
0
0

In momentul in care ai de gand sa iti inlocuiesti vechiul parchet de acasa, cu siguranta stai putin si analizezi toate variantele pe care le ai la dispozitie, pentru ca stim cu totii faptul ca exista pe piata atat parchet lemn stejar sau parchet masiv, cat si parchet stratificat, si nu in ultimul rand parchet laminat.

Ei bine, tinand cont de faptul ca poti avea la dispozitie mai multe variante, cu siguranta tu vei face o alegere care sa fie foarte avantajoasa pentru tine, si vei tine cont si de preferinte dar si de pretul fiecarui tip de parchet.

Trebuie insa sa stii ca fiecare tip de parchet vine cu avantaje si dezavantaje, asa ca in continuarea acestui articol vom dezbate putin acest aspect foarte important.

In primul rand, daca vei alege parchetul masiv vei beneficia de un parchet rezistent in timp, un parchet pentru toata viata in cazul in care este intretinut corect. Vei putea opta pentru parchet masiv din stejar, frasin, cires sau mahon.

Un asemenea parchet izoleaza termic foarte bine, nu retine mucegaiul si praful si este si foarte usor de curatat, insa are si cateva dezavantaje. Un prim dezavantaj este acela ca absoarbe umiditatea, ceea ce in timp nu este un lucru tocmai ok, iar in al doilea rand, parchetul din lemn masiv are nevoie odata la cativa ani de raschetare pentru a arata impecabil.

Ei bine, in cazul in care nu iti vei alege acest tip de parchet, vei putea sa iti indrepti atentia spre parchetul stratificat. Acest parchet este ideal datorita rezistentei sale incredibile in timp, dar si datorita faptului ca ofera o foarte buna izolatie termica.

Parchetul stratificat este ideal si pentru ca permite instalarea unui sistem de incalzire in pardoseala si este si foarte simplu, usor si rapid de montat.

Daca stam sa discutam insa despre dezavantaje, cu siguranta si acest tip de parchet are cateva dezavantaje. Unul dintre acestea ar fi reprezentat de faptul ca trebuie sa fie raschetat, insa nu rezista la prea multe astfel de operatiuni.

Referitor la acest tip de parchet, mai trebuie sa mentionam faptul ca el poate sa fie dublu stratificat sau triplu stratificat, iar tu iti vei alege parchetul stratificat in functie de buget si in functie de preferinte, in cazul in care vei considera ca acesta este parchetul ideal pentru locuinta ta.

Ultimul tip de parchet despre care vom discuta este reprezentat de parchetul laminat, care are si el avantajele si dezavantajele sale.

Avantajele acestui tip de parchet ar fi pretul mult mai mic decat pretul parchetului stratificat sau al parchetului masiv. Deasemenea, parchetul laminat se monteaza foarte usor, nu are nevoie sa fie raschetat.

Ei bine, daca stam sa discutam si despre dezavantajele acestui tip de parchet putem aminti faptul ca nu este de o calitate la fel de buna precum celelalte doua tipuri de parchet, si nici nu este atat de rezistent in timp. Acest parchet are si o rezistenta scazuta la umiditate, si nici nu poate sa fie raschetat.

Asadar, acestea sunt cele mai importante avantaje si dezavantaje ale tuturor tipurilor de parchet.

0 Shares
You May Also Like