Cum să alegi blatul de bucătărie potrivit pentru stilul și nevoile tale

0 Shares
0
0
0

Alegerea unui blat bucătărie este o decizie destul de responsabilă, care va determina direct cât de confortabile vor fi procesele de gătit. În fiecare zi, produsul va fi expus temperaturii și stresului mecanic și va intra în contact și cu alimentele și detergenții. Tocmai din acest motiv, se impun cerințe destul de ridicate pentru blaturile de bucătărie.

china lesbian sex toys custom baseball jersey best nfl jerseys cheap lace front wigs best sex toys wig shop nike air max 97 mens adidas yeezy boost 700 adidas outlet online nfl shop coupon code nike air jordan 6 nfl dallas cowboys nfl fan shop best female sex toy nike air jordan sale

 

Atunci când le alegi, trebuie să acorzi atenție nu numai prețului și aspectului produsului, ci și caracteristicilor precum materialul, rezistența, ușurința întreținerii și durabilitatea. Acum producătorii oferă o gamă destul de mare de blaturi de bucătărie din diferite materiale. Alegerea materialului este o sarcină destul de dificilă, deoarece fiecare tip de suprafață are propriile plusuri și minusuri. 

Care sunt cerințele de bază pentru un blat bucătărie?

Un blat bucătărie este o suprafață care este așezată deasupra dulapurilor de podea, acoperind cu el vasele și dispozitivele de uz casnic aflate în interiorul dulapurilor. Cea mai bună opțiune pentru un blat mobilă bucătărie este un produs monolit, care nu are îmbinări. Pentru a încorpora o plită sau chiuveta în panou, este necesar să decupezi găuri de o anumită formă și dimensiune. 

Grosimea blatului depinde de proprietățile materialul din care este realizat. Atunci când alegi un blat bucătărie, este necesar să iei în considerare înălțimea utilizatorilor, precum și înălțimea mobilierului din bucătărie. 

Lățimea blatului nu trebuie să depășească lățimea dulapurilor de bucătărie cu mai mult de 1-2 cm, deoarece acest lucru nu va arăta foarte plăcut din punct de vedere estetic și va ocupa spațiu, ceea ce este extrem de nedorit, mai ales dacă bucătăria este mică.

În ceea ce privește funcționalitatea, pe blat sunt impuse cerințe destul de stricte. Acest fapt se explică prin faptul că produsul va fi utilizat în mod activ. Legumele vor fi deseori tăiate pe blat și vor fi așezate vase cu preparate fierbinți. 

În procesul de gătit, apa, oțetul și legumele vor ajunge constant pe blat, iar în timpul spălării vaselor – produse de spălat și curățare. Prin urmare, materialul din care va fi realizat blatul trebuie să aibă următoarele caracteristici:

  • Simplitate: Blatul de bucătărie trebuie să fie ușor de spălat de poluare și să nu se îngălbenească după un timp.
  • Rezistență crescută la umiditate: Produsul trebuie să fie rezistent la umiditate, să nu se delamineze și să nu se umfle.
  • Rezistență termică: Opțiunea ideală este un blat mobilă bucătărie pe care poți pune mâncăruri fierbinți pe el fără a deteriora blatul.
  • Rezistență la stres mecanic: Produsul trebuie să reziste la impact și greutate.

Dacă blatul este de înaltă calitate, trebuie să reziste cel puțin 6-7 ani fără a-și pierde aspectul prezentabil. Majoritatea materialelor tradiționale care sunt utilizate în producția de blaturi de bucătărie îndeplinesc practic cerințele enumerate mai sus. 

Cu toate acestea, fiecare dintre aceste materiale are propriile caracteristici specifice de care trebuie să fii conștient atunci când alegi acest produs. În general, blaturile de bucătărie sunt realizate din piatră naturală și acrilică, metal, sticlă și lemn.

Blat bucătărie granit – Alegerea cea mai bună

Blaturile din aglomerat de cea mai bună calitate, sunt cele în producția cărora s-au folosit granit, marmură sau bazalt. Și acolo se adaugă rășini sigure și coloranți speciali. Caracteristica principală a acrilului este capacitatea de a imita un alt material. 

Datorită acestei proprietăți, produsele din piatră artificială arată adesea ca fiind cuarț, marmură sau lemn. Cele mai multe persoane însă, se opresc asupra granitului.

Avantajele granitului includ:

  • Decizia de culoare: Nuanțele unui blat bucătărie granit pot fi bej deschis, verde închis, albastru, vișiniu clasic. Poți găsi cu siguranță o culoare potrivită pentru bucătăria ta. Un model integrat va sublinia gustul rafinat al proprietarului. Ornamentul granitului este unic: în natură nu există două plăci identice, așa că nu există nicio șansă să mai existe un blat bucătărie asemănător altundeva.
  • Putere: Pe scara Mohs, este egal cu 7 puncte, unde 10 este un diamant. Un astfel de produs este greu de spart și zgâriat. Vasele fierbinți din cuptor nu vor deteriora blatul. Însă, este recomandabil să utilizezi un suport, deoarece unele tipuri de piatră se încinge foarte mult și păstrează căldura mult timp, iar imaginea se poate estompa puțin.
  • Rezistență la umiditate: Porii închiși previn pătarea și umflarea suprafeței. Ceaiul, cafeaua, sucul vărsați pot fi îndepărtate fără urmă.

În general, în producția de blaturi de bucătărie din piatră, se folosesc următoarele materiale naturale:

  • Marmură: Se folosește marmură turnată sau bulgăre. Acest material are caracteristici decorative destul de ridicate, precum și o gamă foarte mare de culori. Materialul are rezistență maximă la umiditate și se caracterizează, de asemenea, prin rezistență la căldură și proprietăți de înaltă rezistență. Singurul și principalul dezavantaj al marmurei este costul ridicat.
  • Blat granit: Dacă granitul a fost prelucrat folosind o tehnologie specială, un blat realizat din granit va servi cu ușurință în bucătărie timp de câteva decenii. Pentru producerea blaturilor se folosesc plăci cu o grosime de cel puțin 5 cm. În etapa finală, blatul finisat este lustruit cu grijă. Astfel de produse se caracterizează prin higroscopicitate minimă și rezistență ridicată. Blaturile din piatră naturală sunt foarte ușor de îngrijit, totuși, pentru a le menține cel mai bine, este necesară lustruirea regulată.

Beneficiile blaturilor de bucătărie din piatră naturală:

  • Întreținere ușoară și rezistență ridicată la zgârieturi și alte daune;
  • Selecție mare de nuanțe: piatra naturală are mai mult de 100 de culori diferite;
  • Performanță ridicată.

Merită menționate și blaturile care sunt realizate din aglomerat de cuarț. Pentru acestea este folosită rășina sintetică cu un amestec de cuarț. Aceste blaturi au toate avantajele pietrelor artificiale și naturale, precum și dezavantajele inerente acestora.

Care sunt beneficiile unui blat bucătărie termorezistent?

În ciuda durabilității și rezistenței unui blat bucătărie termorezistent, acestea sunt instalate foarte rar în bucătării private. Pentru producerea lor este utilizat oțelul inoxidabil. Astfel de blaturi au migrat în bucătăriile apartamentelor și caselor din bucătăriile cafenelelor și restaurantelor. Astfel de blaturi sunt mate sau în oglindă, iar ca bază este folosit PAL sau MDF.

Beneficiile blaturilor metalice:

  • Durabilitate – blatul poate fi folosit cu ușurință timp de 25-30 de ani;
  • Rezistență la umiditate;
  • Aspect prezentabil;
  • Rezistență la temperaturi ridicate;
  • Inerție în raport cu orice detergenți;
  • Fără îmbinări la suprafață;
  • Rezistență la impact;
  • Ușurința reparațiilor și întreținerii.

Unul dintre dezavantajele majore ale blaturilor de bucătărie termorezistente este că acestea tind să fie utilizate mult în timp de către proprietari.

0 Shares
You May Also Like