Ușă glisantă: cum să alegi modelul, materialul și dimensiunea potrivite

0 Shares
0
0
0

Ușa glisantă reprezintă modalitatea ideală de împărțire a spațiului, optimizând volumul util al unei încăperi. Alegerea modelului potrivit de ușă glisantă depinde nu numai de amplasarea sa ci și de aspectul estetic al locuinței tale. Ușile glisante sunt ușor de montat și se pot folosi pentru a împărți încăperi prea mari pentru a crea noi zone de locuit sau de depozitare.

china lesbian sex toys custom baseball jersey best nfl jerseys cheap lace front wigs best sex toys wig shop nike air max 97 mens adidas yeezy boost 700 adidas outlet online nfl shop coupon code nike air jordan 6 nfl dallas cowboys nfl fan shop best female sex toy nike air jordan sale

 

Cum alegi materialul potrivit pentru ușa glisantă?

Ușile glisante sunt disponibile într-o gamă largă de materiale pentru a se potrivi nevoilor și bugetului tău:

Ușă glisantă din lemn

Ușa glisantă din lemn este estetică și călduroasă. Acestea pot fi realizate din MDF, un panou din fibre din lemn sau din melamină, un panou aglomerat, acoperit cu hârtie decorativă impregnată cu rășină. Ambele sunt disponibile într-o gamă largă de culori și finisaje. 

O altă opțiune, puțin mai scumpă dar mai rustică și mai autentică este ușa glisantă din lemn masiv. Izolația termică și acustică oferită de această ușă glisantă este excelentă.

Ușa glisantă din aluminiu

Ușa glisantă din aluminiu este extrem de elegantă. Este disponibilă într-o gamă largă de culori, nu ruginește. Datorită rezistenței sale poate fi folosită ca ușă glisantă de format mare. Prețul este destul de ridicat iar dacă nu dispune de o protecție termică există riscul de condens.

Ușă glisantă din PVC 

Ușile glisante din PVC (policlorură de vinil) sunt disponibile într-o gamă variată de culori și pot imita chiar și alte materiale precum lemnul. Oferind o bună izolare termică și acustică, ușile glisante din PVC sunt ușoare, sunt ieftine și nu necesită întreținere specială. Deoarece există riscul de deteriorare în timp, unele modele sunt prevăzute cu întărituri metalice.

Ușă glisantă sticlă

Ușa glisantă sticlă lasă lumina să pătrundă. Sticla poate să fie mată sau colorată pentru un plus de intimitate. Ușa glisantă sticlă este extrem de estetică însă mai fragilă decât alte modele.

Ușă glisantă din materiale mixte

Mixtă, ușa glisantă asociază diferitele materiale pentru a alia estetica și atuurile fiecărui model în parte: aluminiu și sticlă, lemn și sticlă etc.

Cum alegi dimensiunile uși glisante?

Ușile glisante sunt disponibile în dimensiunile standard. O ușă glisantă cu o singură foaie, de la 60 la 120 centimetri. Cu două foi, de la 120 la 70 centimetri. Înălțimea este de 203 cm însă unele modele pot fi tăiate pe măsură. Grosimea ușii glisante variază în funcție de materialul utilizat: în medie între 2,5 și 5 centimetri pentru o ușă glisantă din lemn și între 6 și 8 mm pentru o ușă glisantă din sticlă. 

Dacă ești interesat de uși glisante preț trebuie să știi că acesta variază în funcție de material dar și de dimensiuni. Pentru nevoi specifice (dimensiuni mari spre exemplu) se poate opta pentru o ușă glisantă la comandă.

În funcție de model, lățimea ușilor glisante variază între 63 cm și 93 cm. O lățime de 63 cm este suficientă pentru ca o persoană să treacă prin ea. Acest tip de ușă poate fi instalată într-o toaletă spre exemplu. 

Ușile glisante cu lățimea de 73 cm sunt concepute pentru a fi instalate la intrarea într-o cameră de zi. Ușile cu o lățime de 83 cm oferă o trecere mai largă și permit transportarea mobilierului mai voluminos. Sunt potrivite pentru o bucătărie sau pentru o cameră de zi.

Care sunt principalele modele de uși glisante?

Există mai multe modele de uși glisante pe piață, mai multe tipuri de sisteme de culisare și montaj, câteva din ele necesitând implementarea în faza de producție, altele oferind posibilitatea de a fi instalate în orice moment. Așadar, în funcție de tipul de construcție și de montaj există uși glisante la fața peretelui și uși glisante în perete.

În funcție de design, se poate alege, ținându-se cont de lățimea și de înălțimea spațiului în care va fi amplasată varianta cu o singură ușă sau cu două uși, care se deplasează în lateral. În funcție de înălțimea spațiului în care va fi montată ușa glisantă se poate alege varianta de ușă cu sistem de culisare montat la nivelul tavanului sau în partea de sus, la un nivel considerat potrivit din punct de vedere arhitectural dar și funcțional.

Unde se pot instala ușile glisante?

Ușile glisante pot fi adaptate la o varietate de configurații. Ușa glisantă se poate folosi ca:

 • Ușă de interior, o soluție atractivă și practică deopotrivă;
 • O partiție interioară: Această soluție, care poate fi folosită pentru a despărți două încăperi alăturate cum ar fi două dormitoare pentru copii sau camera de zi și sufrageria, combină estetica, economia de spațiu și modernitatea. Cu ajutorul ușilor glisante poți combina două încăperi separate pentru a crea o singură încăpere, o ușă glisantă pentru seră, soluția de lumină prin excelență.

Înainte de a opta pentru o ușă glisantă, analizează uși glisante preț și nu uita că posibilitățile în materie de stil și originalitate sunt aproape infinite cu acest tip de ușă. Astfel, vei găsi:

 • Ușă glisantă japoneză care conferă o atmosferă relaxantă locuinței tale.
 • Există posibilitatea de a integra panouri luminoase în foile ușii.
 • Există posibilitatea de a te juca cu textura și transparența ușii glisante, în special în cazul ușilor realizate la comandă.

Pentru a te asigura că alegi o ușă glisantă de calitate apelează la firme specializate care cunosc bine toate detaliile și specificațiile tehnice ale tuturor produselor necesare pentru realizarea acestui tip de uși. Cele mai importante detalii pe care trebuie să le ai în vedere sunt:

 • Producătorul sistemelor folosite pentru glisare;
 • Calitatea elementelor utilizate;
 • Estetica și posibilitatea de personalizare a ușilor;
 • Siguranța și garanțiile oferite;
 • Durata de viață recomandată;
 • Costurile de întreținere și de achiziție;
 • Armonizarea cu alte elemente de decor alese;
 • Condițiile de întreținere și exploatare;

În funcție de model, instalarea ușii glisante va fi mai mult sau mai puțin complicată. Dacă îți dorești pentru locuința ta o ușă modernă și ușor de utilizat, cu numeroase posibilități estetice, care să ocupe cât mai puțin spațiu, optează pentru ușa glisantă.

0 Shares
You May Also Like