Ce aplicatii are vopsirea electrostatica si de cate tipuri este vopseaua

Ce aplicatii are vopsirea electrostatica si de cate tipuri este vopseaua

0 Shares
0
0
0

Vopsirea electrostatica are o gama larga de aplicatii interioare si exterioare. Cel mai frecvent, este utilizata pentru componente casnice cu forme ciudate, cum ar fi scarile in spirala, balustrade, mese, scaune, dulapuri  si rame pentru usi si ferestre. Puteti aplica tehnica pe aproape orice suprafata metalica cu un preparat adecvat. Intr-o vopsitorie electrostatica sunt folosite mai multe metode de vopsire.

Tipuri de vopsea electrostatica

Exista cateva vopsele adaptate pentru utilizare electrostatica, desi nu este necesar un tip special. Aproape orice tip pe baza de ulei fara produse metalice si subtiat cu substante chimice specifice functioneaza bine pentru majoritatea aplicatiilor.

Tipurile pe baza de apa nu functioneaza de obicei pentru acest proces fara precautii speciale si configurare. Majoritatea tipurilor de vopsea echilibrate pentru aceste proiecte sunt marcate ca atare, desi le puteti folosi si pentru aplicatii standard.

Aproape orice culoare pe care o puteti cumpara intr-o versiune standard este disponibila in vopsea electrostatica. Majoritatea profesionistilor pot produce orice culoare de vopsea electrostatica prin metode specifice.

In timp ce unele forme de vopsire cu pulbere sunt din punct de vedere tehnic un tip de vopsire electrostatica, este mai des utilizat pentru a descrie un proces similar, dar separat.

Ambele sunt procese electrostatice de acoperire care utilizeaza o sarcina electrica pentru distribuirea uniforma de vopsea pe o suprafata metalica. Acestea realizeaza finisaje excelente pentru obiecte metalice curbate si ciudate. Acolo se termina asemanarile si procesele sunt diferite in res.

Acoperirea cu pulbere foloseste o pulbere uscata si necesita coacere intr-un cuptor la 400 de grade sau mai mare. In timpul acestui proces de intarire la cald, pulberea se topeste usor pentru a oferi un finisaj neted, gros, dur.

Vopsirea electrostatica foloseste o acoperire umeda aplicata la fata locului pentru o finisare neteda, uniforma, mai subtire si potrivita ca si culoare.

Scopul procesului electrostatic este de a folosi cat mai eficient materialul. Acest lucru se realizeaza prin incarcarea negativa a particulelor de vopsea atomizate, astfel incat acestea sa fie atrase de piesa de lucru pe un principiu fizic simplu.

Un electrod de incarcare este situat in varful negativ electrostatic. Vopseaua este atomizata in timp ce trece prin electrod si particulele ei sunt ionizate – incarcate negativ. Se creeaza un camp electrostatic intre electrodul de incarcare si piesa de lucru impamantata, iar spray-ul este concentrat in interior.

Atomizarea suplimentara se realizeaza pe masura ce particulele incarcate se resping reciproc pentru a forma un nor fin. Ca urmare a atractiei electrostatice, spray-ul care ar fi pierdut in mod normal, ajunge pe partea din spate si pe partile laterale ale piesei pentru a produce efectul de „invelis”.

Procesul 2 ofera multe avantaje fata de spray-ul conventional:

  • Cresterea eficientei transferului.
  • Creste semnificativ calitatea si productia.
  • Impact pozitiv asupra mediului.
  • Reduce pulverizarea excesiva, poluarea aerului si emisiile de COV.
  • Scade costurile vopselei.
  • Calitate mai consistenta pentru fiecare parte.
  • Costuri reduse pentru eliminarea materialelor periculoase.
0 Shares
You May Also Like