Tot ce trebuie sa stii despre cureaua de transmisie a masinii tale

0 Shares
0
0
0

Cureaua de transmisie este produsul care reprezinta inca o enigma destul de mare pentru foarte multi dintre soferi. Tocmai din acest motiv intrebarile soferilor legate de cureaua de transmisie a unei masini, sunt tot mai frecvente in ziua de astazi.

Mai mult decat atat, foarte multi soferi din zilele noastre confunda cureaua de transmisie cu cea de distrubutie, iar aceasta este o greseala destul de mare.

Referitor la cele spuse putin mai sus, vreau sa mentionez ca, cureaua de distributie este cea care are rolul de a antrena axul cu came, pompa de injectie, pompa de ulei, pompa de apa, iar in cazul in care aceasta se rupe, poate produce pagube destul de mari si anume, poate indoi unele supape, sparge pistoanele si nu in ultimul rand, poate indoi bielele.

In schimb, cureaua de transmisie, este acea curea care are rolul de a antrena servodirectia, alternatorul, compresorul de clima, iar la modelele de masini care nu au pompa de apa pozitionata pe cureaua de dispozitie, putem include antrenarea acesteia tot de catre cureaua de transmisie.

Dupa cum va spuneam putin mai sus, ruperea curelei de transmisie poate produse pagube destul de serioase, iar pentru repararea acestora puteti fi nevoiti sa scoateti din buzunare niste sume de bani destul de mari. Tocmai din acest motiv trebuie sa stiti cum sa verificati singuri cureaua de transmisie de la masinile pe care le detineti, caci acest lucru nu este deloc unul foarte greu.

In primul rand, trebuie sa stiti unde este pozitionata cureaua de transmisie a masinii pe care o detineti, iar aici vreau sa va spun ca, in cazul in care detineti o masina cu tractiune pe fata, cureaua de transmisie va fi adiacenta aripii, insa atunci cand detineti o masina cu tractiune pe spate, atunci cureaua de transmisie va fi adiacenta radiatorului.

Mai pe scurt, trebuie sa observati, iar asta in functie de masina pe care o detineti, ca exista doua sau mai multe curele, care sunt folosite, dupa cum spuneam si putin mai sus, pentru a antrena ventilatorul, pompa de apa, alternatorul, clima etc.

Pentru a verifica starea transmisiei prezenta sub capota masinii dumneavoastra, este necesar sa apasati usor cu degetul pe aceasta, mai exact pe partea cea mai lunga aflata intre rotile de transmisie. Trebuie sa stiti ca atunci cand apasati usor cu degetul pe cureaua de transmisie, aceasta nu trebuie sa cedeze mai mult de 3 cm, indiferent de directie.

In cazul in care cureaua de transmisie cedeaza mai mult de 3 cm, nu trebuie sa mai stati deloc pe ganduri, ci sa mergeti la cel mai apropiat service auto pentru inlocuirea acesteia cu una noua.

0 Shares
You May Also Like