Sfaturi pentru intretinerea masinii tale

Sfaturi pentru intretinerea masinii tale

0 Shares
0
0
0

Un rca auto ieftin este unul dintre avantajele de care tu poti profita acum daca stii unde cauti o platforma eficienta pentru incheierea unei asigurari bune pentru masina ta.

Nu trebuie sa fii specialist in domeniu pentru a putea sa iti intretii masina in mod corespunzator mereu. Pentru a nu cheltui prea multi bani la service-uri, atunci cand perioada de garantie a trecut, poti face chiar tu unele operatiuni curente de inlocuire a filtrelor si de schimbare a diverselor lichide cu ajutorul carora masina ta functioneaza.

Atunci cand schimbi anvelopele masinii tale cu cele de iarna si invers, este bine sa le mai schimbi pozitia si sa nu le folosesti in fiecare sezon in acelasi loc.

Astfel, vei evita uzura accentuata doar pe anumite parti ale anvelopelor si vei reusi sa le pastrezi mai mult timp in stare foarte buna de functionare. Anvelopele trebuie umflate in mod corespunzator, totul fiind facut conform specificatiilor producatorului.

La pornirea masinii tale, in special dimineata, trebuie sa ai grija ca aceasta sa nu fie fortata dintr-o data si sa maresti viteza progresiv pana cand motorul ei atinge temperatura optima de functionare. In timpul iernii, pe caroserie si sub aceasta se pot aduna substante si materiale corozive si periculoase pentru caroserie. Sarea de pe sosele si substantele cu care se da impotriva ghetii si zapezii pot duce la deteriorarea masinii, in timp.

Daca ai o masina cu cutie de viteze automata, atunci vei avea nevoie de masuri diferite pe care trebuie sa le iei, in comparatie cu cele necesare in cazul masinilor cu transmisie manuala. Atunci cand cumperui ulei de motor, cel sintetic poate fi o solutie mai buna deoarece el va proteja motorul mai bine decat alte tipuri de ulei de pe piata.

Nu uita sa duci masina la un service, din cand in cand, deoarece aceasta va fi protejata impotriva problemelor de fiecare data. Vei face si economii destul de mari de bani si te vei feri astfel de complicatii.

Masinile noi trebuie duse la service-uri autorizate pentru ca producatorul sa iti ofere garantia necesara pentru masina ta. In caz contrar, orice decizie gresita iei in privinta alegerii service-ului te poate costa destul de scump si nu vei mai beneficia de perioada de garantie initiala.

Piesele de schimb ale masinilor pot fi cumparate de la magazinele specializate si duse la serviceul la care vrei sa faci reparatiile. Daca stii de unde sa le cumperi, piesele auto au un pret mai mic si sunt inlocuite la un cost final avantajos pentru tine, incluzand aici si manopera mecanicului auto la care apelezi.

In acelasi timp, piesele si lucrarile executate la masina ta beneficiaza si ele de o perioada de garantie si, in cazul unor defectiuni ulterioare, produse intr-un anumit interval de timp, totul va fi reparat de catre reprezentantii service-ului respectiv, fara ca tu sa platesti nimic.

Intretinerea unei masini poate fi destul de scumpa, iar banii necesari poti fi flositi mult mai eficient daca detii informatiile potrivite de fiecare data.

0 Shares
You May Also Like