Detalii importante de stiut cand iti cumperi anvelope

Detalii importante de stiut cand iti cumperi anvelope

0 Shares
0
0
0

Cu siguranta la sfarsitul toamnei si inceputul iernii, toti soferii vor face coada la vulcanizarile din oras pentru a-si inlocui cauciucurile de vara, cu cauciucuri de iarna, pe care sa le poata utiliza in sezonul rece care bate la usa cu pasi repezi.

Exact asa sta treaba si la sfarsitul iernii si inceputul primaverii, pe la inceputul lunii martie mai exact, atunci cand soferii vor face din nou cozi pe la vulcanizari, insa de aceasta data pentru a-si inlocui anvelopele de iarna, cu care este echipata masina, cu anvelope de vara.

Cei care in sezonul precedent de vara, si-au cumparat anvelope noi, cu siguranta nu vor mai fi pusi in situatia de a-si cumpara anvelope acum, ci trebuie doar ca acestea sa fie montate, pe cand cei care au optat pentru cauciucuri resapate sau pentru cauciucuri vara second hand, acum trebuie sa isi cumpere anvelope.

Vei putea sa gasesti la majoritatea vulcanizarilor din oras, toate aceste trei tipuri de anvelope, iar in functie de preferinte si de buget, iti vei alege anvelopele care consideri ca sunt cele mai potrivite pentru masina ta.

In cazul in care optezi pentru cauciucurile second hand, cu siguranta prea mari asteptari nu poti sa ai de la ele, pentru ca mai mult de un sezon nu le vei putea folosi. Marele avantaj pe care il ai insa daca optezi pentru astfel de anvelope, este acela ca le vei cumpara la un pret destul de mic.

Anvelopele resapate sunt ca si o solutie de mijloc, pentru ca au un pret mai mare decat al anvelopelor second hand, si mai mic decat al celor noi, insa cu siguranta nu sunt de o calitate la fel de buna precum anvelopele noi.

In cazul in care bugetul iti permite, ar fi ideal sa optezi pentru anvelope noi, in primul rand pentru ca le vei putea folosi cel putin 2-3 ani de zile, iar mai apoi pentru ca sunt de o calitate superioara.

In momentul in care ai de gand sa optezi pentru anvelopele noi, ar fi bine sa cunosti cateva detalii importante, pentru a face alegerea corecta. In primul rand, trebuie sa stii faptul ca indicele de sarcina este extrem de important, pentru ca el va impiedica aparitia galmelor in cauciucuri.

Codul de pe cauciucuri va fi diferit, si va varia intre 60 (250 kg) si 125 (1650 kg). In cazul in care masina are o greutate de 1500 kg, ar trebui ca o singura anvelopa sa suporte 750 kg, astfel ca indicele ar fi de 98.

Deasemenea un alt factor important este reprezentat de catre indicele de viteza, care este notat in litere, si variaza incepand cu A1 pentru 5 km/h, si ajunge pana la Y, pentru 300 km/h.

Un alt detaliu foarte important de care trebuie sa tii cont este reprezentat de nivelul de zgomot, iar un nivel bun de zgomot pentru anvelope nu trebuie sa depaseasca 70 decibeli. Se stie faptul ca daca anvelopele sunt mai vechi si mai uzate, zgomotul produs va fi mai mare.

Ei bine, acestea sunt doar cateva dintre cele mai importante detalii de care trebuie sa tii cont in momentul in care iti cumperi anvelope noi pentru autoturismul tau.

0 Shares
1 comment

Comments are closed.

You May Also Like