Cum alegi apartul de AC potrivit?

Cum alegi apartul de AC potrivit?

0 Shares
0
0
0

Pe timpul verii, temperatura aerului creste atat de mult, incat oamenii trebuie sa gaseasca solutii eficiente de a-si racori locuintele. Pentru cei care locuiesc la bloc, si care nu au umbra, lucrurile sunt si mai grave, insa din fericire, daca vor fi inspirati si vor alege un aparat potrivit de aer conditionat, problema lor va fi rezolvata.

Alegerea unui aparat de AC nu este insa cea mai simpla sarcina de indeplinit, dat fiind faptul ca exista mai multi factori care trebuiesc analizati. In continuare vom prezenta cateva dintre cele mai importante detalii de luat in considerare atunci cand vine vorba despre alegerea unui aparat de aer conditionat. Iata asadar cum se alege un astfel de aparat.

  1. BTU

British Thermal Units, sau pe scurt, BTU, reprezinta cea mai importanta caracteristica a aparatelor de aer conditionat. Numarul BTU pe care trebuie sa il aiba un aparat de aer conditionat depinde de suprafata incaperii:

  • Un aparat de 9000 BTU este ideal pentru incaperi de 18 – 25 mp (locuinte) si 14 – 22 mp (birouri si spatii comerciale).
  • Un aparat de 12.000 BTU este ideal pentru incaperi de 24- 35 mp (locuinte), si 20 – 30 mp (spatii comerciale).
  • Un aparat de 14.000 BTU este ideal pentru incaperi de 28 – 45 mp (locuinte), si 24 – 36 mp (spatii comerciale).
  • Un aparat de 18.000 BTU este ideal pentru incaperi de 40 – 50 mp (locuinte), si 33 – 40 mp (spatii comerciale).
  • Un aparat de 22.000 BTU este ideal pentru incaperi de 60 – 70 mp (locuinte), si 40 – 50 mp (spatii comerciale).

Este important de tinut cont de pozitionarea unitatii exterioare, iar daca peretele este amplasat in partea de sud, atunci BTU trebuie sa aiba numarul marit cu 10% pentru ca peretele este situat in bataia directa a razelor solare.  Daca camera este amplasata in partea de nord, atunci numarul de BTU poate fi cu 10% redus.

Functii

Fiecare aparat de aer conditionat dispune de unele functii, cum ar fi functia de racire, astfel ca elimina caldura din interiorul incaperii. Aparatele de aer conditionat au si functia de incalzire, astfel ca extrag energia aerului de afara, si o aduc in interior, la fel ca o pompa de caldura.

Exista aparate de aer conditionat are au functii precum ventilare si dezumidificare, in timp ce alte aparate permit programarea, astfel ca pot fi pornite si oprite la o anumita ora.

Unele aparate de aer conditionat sunt atat de performante, astfel incat pot fi controlate chiar si de pe smartphone.

Clasa energetica

Aparatele de aer conditionat, sunt clasificate in functie de eficienta, de la clasa energetica A, care are cel mai mic consum, si pana la clasa energetica G, care are cel mai mare consum.  De preferat ar fi alegerea unui aparat de aer conditionat din clasa energetica A ++.

Nivel de zgomot

Unele aparate de aer conditionat sunt mai zgomotoase decat altele. Este important sa stiti ca diferentele decibelilor dintre aparate par relativ mici, insa valorile nivelului de zgomot difera foarte mult.

Acum cand cunoasteti aceste detalii, este mult mai simplu sa va indreptati atentia spre https://www.frigoterm.ro/aer-conditionat-rezidential/aer-conditionat-yamato, pentru a va alege un aparat de aer conditionat.

0 Shares
You May Also Like