Ce trebuie sa stii cand cumperi bijuteri din argint?

Ce trebuie sa stii cand cumperi bijuteri din argint?

0 Shares
0
0
0

Foarte multe femei care se afla in cautarea bijuteriilor pe care le pot purta la diferite evenimente, opteaza pentru bijuterii din aur. Exista insa foarte multe bijuterii din argint, precum cercei din argint, inele argint, bratari din argint, etc., care arata fabulos, si care pot completa orice tinuta cu succes.

Alegerea bjuteriilor din argint insa, nu este o sarcina atat de simpla precum pare la prima vedere, iar in randurile care urmeaza, am pregatit pentru tine, un important pachet de informatii pe care trebuie sa le ai la cunostinta in momentul in care ai de gand sa iti cumperi diferite bijuterii din argint. Citeste pana la final, pentru a afla despre ce este vorba!

Ce este argintul cu adevarat?

In trecut, in momentele in care oamenii au inceput sa utilizeze argintul pentru a crea obiecte de uz casnic si bijuterii, au inteles ca nu este atat de simpla utilizarea metalului. Argintul pur era foarte moale si se indoia foarte usor, iar obiectele din argint pur, se deteriorau foarte rapid.

Pentru a nu permite oxidarea, oamenii au inceput sa foloseasca tot felul de aliaje metalice suplimentare, cum ar fi cuprul in primul rand, dar pot fi utilizate cu siguranta si alte metale.

Cum se ingrijesc bijuteriile din argint?

Fiecare persoana care intentioneaza sa isi cumpere una sau mai multe bijuterii din argint, este deosebit de important sa stie cum se ingrijesc corect acestea. Se recomanda ca bratarile, inelele de argint, sa nu fie purtate in momentul in care sunt spalate vasele de exemplu, pentru ca lichidul de vase si apa calda pot fi daunatoare pentru bijuterie.

Curatarea periodica a bijuteriilor din argint reprezinta una dintre cele mai importante sarcini, iar in acest sens, este necesar sa se tina cont de sfaturile producatorului bijuteriei. In momentele in care bijuteriile din argint, fie ele cercei, inele argint sau bratari din argint, trebuiesc depozitate in saculeti de plastic sigilabili, astfel incat sa fie prevenit procesul de oxidare al argintului.

Cum recunoastem bijuteriile din argint, vintage?

Exista diferite tipuri de bijuterii din argint, si care pot avea diferite tipuri de marcaje. 800 este unul dintre acestea, iar acest lucru inseamna ca bijuteria contine 80% argint, si 20% aliaj.

Exista bratari si inele sau alte bijuterii antice din argint, care au marcajul 950. Cele mai cunoscute bijuterii din argint insa, sunt cele care au marcajul 925. Daca o bijuterie are marcajul 835, atunci aceasta poate fi o bijuterie din standardul european de argint, dar care are o oarecare vechime.

Bijuteriile stantate cu litera “T”, si care sunt urmate de cifre, cel mai probabil au fost fabricate undeva in Mexic, prin anii 1970.

Pastrarea bijuteriilor de argint

Dupa cum va spuneam in randurile de mai sus, bijuteriile din argint sunt cel mai bine pastrate in pungi din plastic sigilabile, astfel incat sa nu fie expuse la oxigen. In acest fel, nu este posibila oxidarea bijuteriilor de argint, care vor avea o durata de viata indelungata. Daca vor fi expuse la oxigen, acestea se vor oxida.

0 Shares
You May Also Like