Avantajele masinilor diesel

Avantajele masinilor diesel

0 Shares
0
0
0

Intentionati sa va cumparati prima masina, sau sa va schimbati vechea masina, cu un autoturism nou, sau chiar si cu unul second hand care are mai putina vechime? Daca raspunsul dvs. este da, cu siguranta este indicat sa cunoasteti cateva dintre avantajele masinilor cu motor diesel.

  1. Motoarele diesel sunt extrem de eficiente.

Tehnologiile diesel utilizeaza un sistem de aprindere prin compresie, care este mai eficient decat ceea ce puteti gasi pe modelul standard de benzina.

In loc sa foloseasca bujii pentru a crea caldura pentru proces, dieselele au nevoie de mai multa compresie, astfel incat aerul sa ajunga la temperatura corecta. Acest lucru inseamna ca nivelul de compresie este mai mare, motorul functioneaza mai fierbinte decat motoarele unei masini tipice. Asta inseamna ca se produce mai multa energie din sistem in timp ce se utilizeaza mai putin combustibil pentru a o crea.

Asta inseamna ca masinile diesel au de obicei un kilometraj mai bun decat omologii lor pe benzina. Puteti calatori mai departe fara a fi nevoie sa va opriti pentru a face plinul de carburant, ceea ce va poate economisi bani. Veti obtine o economie de combustibil cu pana la 30% mai buna in comparatie cu o masina cu motor pe benzina, cu performante similare.

  1. Masinile diesel sunt mai durabile cu configurarea motorului.

Deoarece motorul diesel trebuie sa functioneze la o temperatura mai mare pentru a fi util, inginerii trebuie sa le construiasca intr-un mod care sa le permita sa reziste la acest mediu.

Aceasta inseamna ca exista o calitate superioara a utilizarii materialelor si a maiestriei care intra in produsul final. Este un avantaj care inseamna ca tehnologia dureaza mai mult decat masinile cu motor pe benzina.

Pentru a vedea acest beneficiu, trebuie sa tineti pasul cu intretinerea necesara, dar este o investitie care merita facuta pentru majoritatea proprietarilor de vehicule. In cazul in care insa nu puneti pret pe intretinerea masinii, o masina diesel va fi mai costisitoare la intretinere, iar in cazul defectarii turbosuflantei de exemplu, veti avea o gaura in buget.

Cu siguranta veti dori sa gasiti un atelier bun de reconditionare turbo sau veti cauta turbosuflante second hand 2020 la preturi atractive, pentru ca o turbosuflanta noua, pentru o masina de la un brand precum Mercedes de exemplu, costa foarte mult.

Dar daca veti avea grija de masina si va ca preocupa intretinerea acesteia, o masina diesel va avea o durata de viata indelungata, si va veti putea bucura de beneficiile anterior amintite.

  1. Dieselele va asigura mai mult cuplu atunci cand conduceti.

Intrucat un motor diesel produce mai multa energie in comparatie cu modelele pe benzina, exista un nivel mai mare de cuplu disponibil la volan. Aceasta inseamna ca, capacitatea dvs. de remorcare va fi semnificativ mai mare decat in cazul unei masini cu motor pe benzina. Daca obiectivul dvs. este sa detineti o rulota, sau daca aveti nevoie sa transportati in mod regulat sarcini grele intr-o remorca auto, atunci o masina cu motor diesel este potrivita pentru dvs. In plus, masinile cu motor diesel au o valoare de revanzare mai buna in comparatie cu masinile cu motor pe benzina.

0 Shares
You May Also Like
Istoria papalitatii

Istoria papalitatii

Preeminenta (primatul) episcopului Romei asupra intregii Biserici Catolice, o institutie cunoscuta sub numele de “papalitate”, a avut nevoie…