Parintii isi doresc sa le faca frumoase zilele copilasilor lor, motiv pentru care incearca sa le cumpere tot felul de jucarii si jocuri, astfel incat acestia sa aiba mereu ocupatie, sa fie cuminti si fericiti.
Unii parinti isi surprind copiii cu ocazia zilelor de nastere sau la diferite alte ocazii, cand le ofera posibilitatea de a petrece clipe de neuitat la cele mai interesante petreceri realitate virtuala. Si copiii de gradinita, si scolarii dar si adolescentii pot fi surprinsi cu petreceri realitate virtuala, si cu siguranta vor aprecia gestul parintilor.
In plus, unii copiii isi doresc foarte mult ca de ziua lor de nastere, parintii sa ii duca in spatii de joaca pentru copii, unde pot experimentata realitatea virtaula.
Pentru ca am mentionat deja de cateva ori termenul de realitate virtuala, vom discuta in cele ce urmeaza despre acesta, pentru ca in mod evident nu toata lumea stie ce inseamna acest lucru; iar din acest motiv recomandarea noastra este sa ramaneti alaturi de noi si sa cititi pana la final acest articlo.
Ce este realitatea virtuala?
Realitatea virtuala (VR) inseamna utilizarea tehnologiei computerizate pentru a crea un mediu simulat. In comparatie cu interfetele utilizatorului traditional, VR il plaseaza pe utilizator intr-o experienta. In loc sa vizualizeze un ecran in fata lor, utilizatorii sunt imersati si pot interactiona cu lumile 3D.
Simuland cat mai multe simturi, cum ar fi viziunea, auzul, atingerea, chiar mirosul, computerul este transformat intr-un portar la aceasta lume artificiala. Singurele limite la experientele VR aproape reale sunt disponibilitatea continutului si puterea de calcul ieftina.
Care este diferenta dintre realitatea virtuala si realitatea augmentata?
Realitatea virtuala si realitatea augmentata sunt doua parti ale aceleiasi monede. V-ati putea gandi la realitatea augmentata ca fiind realitate virtuala (VR) cu un picior in lumea reala: Realitatea augmentata simuleaza obiectele artificiale din mediul real, in timp ce realitatea virtuala creeaza un mediu artificial de locuit.
In realitate augmentata, computerul utilizeaza diferiti senzori si algoritmi cu scopul de a determina pozitia si orientarea unei camere. Apoi, tehnologia AR reda graficele 3D pe masura ce ar aparea din punctul de vedere al camerei, suprapunand imaginile generate de computer peste viziunea lumii reale a unui utilizator.
In realitatea virtuala, computerul foloseste senzori si matematici similare. Cu toate acestea, in loc sa localizeze o camera foto reala intr-un mediu fizic, pozitia ochilor utilizatorului se afla in mediul simulat, astfel ca in cazul in care capul utilizatorului se intoarce, grafica reactioneaza in consecinta. In loc sa compuna obiecte virtuale si o scena reala, tehnologia VR creeaza o lume convingatoare si interactiva pentru utilizator.
Tehnologie de realitate virtuala
Componenta realitatii virtuale cea mai imediat recunoscuta este afisajul montat pe cap (HMD). Fiintele umane sunt creaturi vizuale, iar tehnologia de afisare este adesea cea mai mare diferenta intre sistemele cu realitate virtuala cu immersiune si interfetele de utilizator traditionale. De exemplu, mediile virtuale automate CAVE afiseaza activ continut virtual pe ecrane de dimensiuni de camera.
Cu o multitudine de optiuni de hardware si software emergente, viitorul realitatii virtuale portabile suna bine. Conceptele precum HTC Vive Pro Eye, Oculus Quest si Playstation VR sunt pe primul loc, dar exista si jucatori precum Google, Apple, Samsung, Lenovo si altii care pot surprinde industria cu noi niveluri de imersiune si capacitate de utilizare.
Oricine iese in evidenta, simplitatea achizitionarii unui dispozitiv de dimensiuni de casca care poate functiona intr-o camera de zi, birou sau pe o podea dintr-o fabrica a facut ca HMD-urile sa fie in dispozitivele momentului cand vine vorba de tehnologiile de realitate virtuala.
Realitatea virtuala si importanta audio
Aplicatiile de realitate virtuala convingatoare necesita mai mult decat doar o grafica. Atat auzul cat si viziunea sunt esentiale pentru simtul spatial al unei persoane. De fapt, fiintele umane reactioneaza mai rapid la semnalele audio decat la cele vizuale. Pentru a crea experiente de realitate virtuala cu adevarat imersive, sunetele de mediu exacte si caracteristicile spatiale sunt obligatorii. Acestea ofera un puternic sentiment de prezenta unei lumi virtuale.
Acestea sunt in mare parte, cele mai importante informatii de baza pe care cu totii ar trebui sa le cunoasteti, mai ales parintii care intentionati sa va surprindeti copiii de ziua lor sau la diferite alte ocazii, ducandu-i in spatii de joaca unde pot experimenta clipe fascinante, datorita impresionantei realitati virtuale.
Datorita faptului ca realitatea virtuala creste din ce in ce mai mult in popularitate, producatori de top din industrie au inceput sa scoata pe piata accesorii si echipamente VR, astfel ca parintii pot alege acum sa cumpere asemenea produse, astfel incat cei mici sa experimenteze chiar si acasa realitatea virtuala.
Pana atunci insa, parintii ar trebui sa se informeze in legatura cu aceste echipamente si accesorii VR, si ar trebui sa isi duca la petreceri realitate virtuala copiii cat mai des, pentru a se acomoda cu acest mediu nou si fascinant.