Informatii generale despre implanturile dentare

Informatii generale despre implanturile dentare

0 Shares
0
0
0

In cazul in care unul sau mai multi dinti va lipsesc, nu trebuie sa va faceti griji, pentru ca exista o serie de modalitati de inlocuire a acestora. O alternativa la punti, partiale sau proteze complete poate fi implanturile dentare.

Implanturile dentare se folosesc cu scopul de a inlocui radacinile lipsa ale dintilor, si pentru a sprijini dintii de inlocuire artificiala. Sunt confortabile si arata ca dintii naturali, iar in continuare puteti afla mai multe informatii generale despre un implant dentar Bucuresti.

Ce sunt implanturile dentare?

Un implant dentar este o radacina artificiala din metal de titan, care se introduce in maxilar in vederea inlocuirii radacinii dintelui natural. Un implant dentar care este inserat pentru inlocuirea dintelul lipsa, este atasat de maxilar. Implantul actioneaza ca o ancora pentru a tine dintele inlocuitor.

Care este durata de viata a unui implant dentar

Cu o igiena dentara adecvata si verificari dentare regulate, implanturile dentare pot dura toata viata. Cu siguranta, un implant dentar Bucuresti reprezinta o optiune excelenta pe termen lung pentru restaurarea zambetului

Procedura este dureroasa?

Daca aveti in vedere chirurgia implantului, dar sunteti ingrijorat de cat de dureroasa va fi procedura, nu sunteti singurii care va aflati in aceasta situatie. Aceasta este una dintre cele mai frecvente temeri ale candidatului la implant dentar.

Chirurgia implantului dentar se efectueaza facand o incizie in gingie, apoi implantul este incorporat in falca cu ajutorul unui surub. Dupa aceea, incizia in gingii este inchisa cu cusaturi.

Toate acestea suna dureros. Cu toate acestea, durerea in timpul interventiei chirurgicale cu implant dentar este minima. Va fi folosit un anestezic local, astfel incat sa fiti treaz in timpul operatiei. Daca sunteti stresati operatie, stomatologul va poate oferi un sedativ usor. Cu oricare dintre optiuni durerea in timpul procedurii este putin probabil.

Cat timp este necesar in ceea ce priveste procesul de recuperare?

Majoritatea pacientilor raporteaza dureri post-chirurgicale. Cu toate acestea, durerea nu este severa, iar dentistul dvs. va prescrie cel mai probabil medicamente de calmare.

In primele 24-48 de ore umflarea va incepe sa scada si s-ar putea sa observati o cantitate mica de sangerare, ceea ce este normal. Durerea usoara si disconfortul nu ar trebui sa dureze mai mult de o saptamana.

Dupa operatia care presupune inserarea unui implant dentar, structurile osoase si inconjuratoare vor dura intre trei pana la sase luni pentru a se vindeca complet. In acest timp, maxilarul se va forma in jurul implantului crescand rezistenta implanturilor.

Implante unice vs. multiple

Daca un singur dinte este inlocuit, un implant va fi plasat in falca. Odata ce dintele este inlocuit, va arata si se va simti ca dintele dvs. natural. Cu mai multe implanturi, procedura si recomandarile vor depinde de ceea ce dumneavoastra si stomatologul dvs. determinati sa fie cea mai buna optiune. Daca osul este suficient de puternic, este posibil sa inlocuiti multi dinti sau chiar toti dintii cu implanturi dentare.

Probabil vi se vor prezenta doua optiuni. Un implant dentar pentru a ancora un pod sau o proteza dentara. Acest lucru va face proteza mai sigura si mai confortabila.

Alternativa este ceea ce se numeste in mod obisnuit “all on four” Aceasta este utilizata pentru a inlocui un set complet de dinti, fie de sus, fie de jos. Cu aceasta procedura, proteza este mai adanca in maxilar si va sustine o proteza completa.

Care sunt avantajele implanturilor dentare?

Avantajele implanturilor dentare sunt multe, motiv pentru care sunt o optiune atat de populara. In continuare veti descoperi insa doar cateva dintre ele, prezentate pe scurt:

  • Arata si simt ca dintii naturali.
  • Sunt permanente, deoarece sunt contopite in osul dvs.
  • Acestea permit vorbirea corecta, deoarece nu vor aluneca in jurul lor ca protezele, care reprezinta o problema comuna pentru persoanele care poarta proteze.
  • Sunt confortabile pentru ca sunt topite in os si imobilizate, ceea ce, in esenta, le face parte din dvs.
  • Cu protezele dentare, este posibil sa nu puteti consuma anumite alimente. Aceasta nu este o problema cu implanturile dentare. Acestea functioneaza la fel de bine cu dintii naturali.
  • Increderea dvs. este restabilita, deoarece sanatatea dvs. orala va fi mult imbunatatita, iar zambetul va fi complet intact.
  • Sunt durabile si vor dura toata viata cu ingrijire si intretinere corespunzatoare.

Cum imi ingrijesc implanturile dentare?

Aveti grija de implanturi dentare la fel ca si dantura dvs. naturala. Periajul, atarea, si apa de gura nu trebuie sa lipseasca din ritualul zilnic de intretinere a danturii.

Voi avea nevoie de un implant dentar pentru a inlocui fiecare dinte?

Nu. Un singur implant dentar va tine un singur dinte. Cu toate acestea, doua implanturi pot sustine o punte sau partiala, iar intre patru si sase implanturi pot sustine o proteza totala superioara sau inferioara.

Exista riscuri pentru implanturi dentare?

Ca orice alta interventie chirurgicala, complicatiile sunt posibile, dar sunt rare. Factorii de risc specifici sunt: infectile, deteriorarea sau vatamarea vaselor de sange sau a altor dinti, probleme ale sinusului daca un implant maxilar superior iese in cavitatea sinusala, sau leziuni ale nervilor.

0 Shares
You May Also Like
Istoria papalitatii

Istoria papalitatii

Preeminenta (primatul) episcopului Romei asupra intregii Biserici Catolice, o institutie cunoscuta sub numele de “papalitate”, a avut nevoie…